keskiviikko, 14 lokakuu 2020

44 upeaa ja huvittavaa kuvaa kilpailee tänä vuonna vuoden hauskin luontokuva- kilpailussa

Lokakuun 27. päivä päätetään vuoden 2020 hauskimmasta luontokuvasta, kuudennessa järjestettävässä Comedy Wildlife Photography Awards- kilpailussa. Finaaliin on valittu tänä vuonna eri puolilta maailmaa 44 valokuvaajaa, joiden upeat kilpailukuvat valottavat eläinten maailmaa hieman huvittavammasta näkökulmasta.

Saamme miltei päivittäin lukea harvinaisista tai vaarantuneista ja kaltoikohdelluista tai surmatuista eläimistä, monesti karujen valokuvien avulla. Eläintensuojelu on yksi periaatteellisista taisteluista, joka linkittyy suoraan meidän rakkaan planeettamme suojeluun. Monet eivät haluaisi edes nähdä tällaisia masentavia valokuvia.

Eläintensuojelun tärkeyttä ja merkitystä voi kuitenkin tuoda esiin myös positiivisempien kuvien avulla ja tästä syystä brittiläiset Paul Joynson-Hicks ja Tom Sullam päättivät perustaa  Comedy Wildlife Photography Awards- kilpailun vuonna 2015.

Tänä vuonna kilpailua on hieman uudistettu ja nyt finaaliin on valittu kaikkiaan 44 valokuvaajan työt. Tom Sullam kertoi 30millionsdamis.fr- sivuston mukaan: "Kun elämme parhaillaan sosiaalisesti ahdistavassa tilanteessa, tarvitsemme vastapainoksi tällaista kilpailua. Päivittäin tietoomme saatetaan erilaisten kanavien kautta huonoja uutisia. Halusimme taistella eläinten puolesta ottamalla vastakkaisen näkökulman tähän jatkuvaan negatiivisuuteen."

"Hauskat tilannekuvat antavat tilaisuuden nauttia siitä hetkestä ja sen positiivisesta tunnelmasta."

Tänä vuonna komitea valitsi 44 erilaista kuvaa, jotka tulivat eri puolilta maailmaan, mutta joilla on yksi yhteinen asia: Ne saavat katsojan hymyilemään, jopa nauramaan.

Tom Sullam kertoi: "Meitä oli kolme ihmistä, jotka joutuivat valitsemaan finalistit yli 7000 kuvan joukosta. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että ensimmäisessä kilpailussa, vuonna 2015, kilpailuun lähetettiin 1200 kuvaa."

"Se oli hyvin intensiivistä työtä, koska meidän täytyi varmistaa kuvien aitous ja pyytää kuvaajilta edellinen ja seuraava kuva, ja niin edelleen... Kun olimme päässeet 350 kuvaan, me pisteytimme ne, jotta pääsisimme noin 40 finaliin valittavaan kuvaan."

Nämä kuvat ovat suloisia, hauskoja ja koskettavia, mutta ne nostavat keskusteluun myös eläinsuojelu ja ympäristönsuojelu näkökulmat. Jokainen rakastaa jakaa hauskoja eläinkuvia mielummin kuin kuvia kärsivistä eläimistä.

Tom Sullam kertoi 30millionsdamis.fr- sivustolle: "Me olemme syvällä mukana taistelussa luonnon puolesta. Kun joudun näkemään esimerkiksi leijonien kannan romahtaneen muutamassa vuosikymmenessä 500 000 yksilöstä, 30 000 yksilöön, se saa minut surulliseksi. Eräs 11- vuotias kirjoitti meille kysyäkseen, mitä hän voisi tehdä auttaakseen eläimiä. Hän kertoi samalla, että heidän kouluunsa oli mehiläisille laitettu kukkalaatikoita, koska mehiläisten merkitys ympäristön monimuotoisuudelle on niin suuri. Minun mielestäni on todella erityistä saada huomata, kuinka entistä nuoremmat ovat ymmärtäneet ympäristönsuojelun merkityksen."

Muista käydä katsomassa kaikki 44 finaalissa olevaa kuvaa Instagramista tai suoraan Comedy Wildlife Photography Awards- kilpailun kotisivuilta! Voittajakuva selviää 27.10!

'

Koiravanhus hylätään eläinsuojalle - perhe ottaa nuoremman koiran hylkäämänsä 15- vuotiaan vanhuksen tilalle

Kapteenilla on ollut erityinen ystävä 15 vuotta - huomatessaan ystävänsä loukkaantuneen, pelastaa sen hengen

Mies tekee upean minikodin, joka on hurmannut miljoonia - remontoi vanhan parakin kauniiksi kodiksi

Eläinsuojalla oleva koira halaa toimittajaa niin kauan, että tämä ei voi olla adoptoimatta sitä

Koronarajoituksia tiukennetaan, poikkeusolot voimaan - jokaisen ihmisen omaa panosta tarvitaan myös

Korkeasaaren karhut ovat heränneet - ensimmäisen päivän tekemisiin kuului lumessa leikkiminen ja paini

Pelastetulla elefantilla on huvittava tapa - se rikkoo vesiputken saadakseen henkilökohtaisen suihkun

Yksin pihassa oleva koira on tylsistynyt - koira on keksinyt nerokkaan keinon huvittaa itseään

Valokuvaaja löytää ainutlaatuisen pingviinin - saa otettua uskomattoman upeita kuvia keltaisesta pingviinistä

Koira löytää kadulta orvon kissanpennun - suloinen koira haluaisi adoptoida kissanpennun omakseen

Karhunpentu on tullut kurkistelemaan ikkunan taakse - emo nuhtelee kuritonta pentuaan

Vanhoista konteista luodaan ekologisia minikoteja - niiden muodonmuutos on ihastuttanut ympäri maailman