Tyttö antaa suklaansa raskaana olevalle keskitysleirillä – 70 vuotta myöhemmin tapahtuu jotain uskomatonta

Tällä videolla esiintyvä nainen on Francine Christophe. Hän on lapsena joutunut kokemaan yhden hirvittävimmistä tapahtumista, joita ihminen voi joutua kokemaan. Hän oli yksi Bergen- Belsenin keskitysleirin vangeista toisen maailmansodan aikaan. Yhdellä pienellä teolla, hän kuitenkin onnistui muuttamaan toisen vangin elämän. 70 vuotta myöhemmin, Francine saa kiitoksen.

Francinen äiti oli onnistunut kuljettamaan muutaman palan suklaata keskitysleirille. He olivat sopineet säästävänsä sitä siihen päivään, kun Francine olisi niin uupunut, ettei jaksaisi enää seistä. Heidän kanssaan leirille oli tuotu eräs raskaana oleva nainen, Hélène. Hélènen ulkonäöstä oli vaikea päätellä, missä vaiheessa raskaus on, sillä hän oli todella laiha ja aliravittu. Hélènen synnytys kuitenkin alkoi eräänä päivänä ja Francinen äiti oli huolissaan, sillä hän pelkäsi ettei Hélène kestäisi synnytystä.

Silloin Francinen äiti kysyi häneltä, antaisiko hän suklaapalansa naiselle, jotta tällä olisi hieman paremmat mahdollisuudet selviytyä rankasta synnytyksestä. Silloin 8- vuotias Francine suostui epäröimättä.

70 vuotta myöhemmin Francine oli järjestänyt luennon, jossa hän kertoi kokemuksistaan keskitysleiriltä. Kuulemassa oli muun muassa toisia selviytyneitä, historioitsijoita, psykologeja, psykiatreja ja paljon muita. Eräs nainen oli aloittamassa omaa puheenvuoroaan, mutta juuri ennen kuin hän aloitti, hän kääntyi Francinen puoleen.

Nainen otti taskustaan suklaata ja sanoi jotain todella vaikuttavaa – jotain, jota Francine ja kuulijat eivät koskaan unohda.