Tutkimuksilla on osoitettu, että ajan viettäminen äidin kanssa nostaa hänen elinajanodotettaan

Tutkimuksilla on osoitettu, että ajan viettäminen äidin kanssa nostaa hänen elinajanodotettaan

torstai, 7 joulukuu 2017


Rakastat varmaan äitiäsi? Jos vastaus on kyllä, tiesitkö että on olemassa yksinkertainen tapa pidentää hänen elinajanodotettaan? Menetelmä on niinkin yksinkertainen, kuin ajan viettäminen hänen kanssaan, jotta hän ei tunne oloaan yksinäiseksi!

Tämä raportoitiin 2012 tehdyssä tutkimuksessa, jossa tutkittiin noin 1600, keskimäärin 71- vuotiasta naista. Yksin oleminen nostaa riskiä masennukselle, muistiongelmille ja sydän- ja verisuonisairauksille. Mutta mitä asialle on tehtävissä?

Pexels

Tutkijoille selvisi, että noin 23 % vastaajista, jotka raportoivat yksinäisyydestä, kuolivat noin kuusi vuotta kyselyn jälkeen, verrattuna niin 14 %, jotka ilmoittivat että heillä käy säännöllisesti vieraita. Tutkimustulokset jotka julkaistiin ‘JAMA Internal Medicine – lehdessä’, pysyivät muuttumattomina vaikka niitä verrattiin myös muihin tekijöihin, kuten sosio-ekonomiseen tietoon vastaajista.

Toisessa vuonna 2010 tehdyssä tutkimuksessa joka julkaistiin PLoS Medicine– lehdessä,  lääkäri Julianne Holt-Lunstadin, Utahin Brigham Young- yliopiston professori, kertoo: ”Sosiaaliset suhteemme eivät ole tärkeitä pelkästään elämänlaadulle, vaan ne vaikuttavat myös odotettuun elinikään.” Hän lisää, että vaikka ruoan ja suojan tarpeemme ovat elintärkeitä, niin samoin myös sosiaaliset suhteet ovat elintärkeitä.

Pexels

Tutkimukset osoittivat myös, että yksinäisyys ja sosiaalinen eristäytyneisyys ovat terveydelle vahingollisia. Joillakin ihmisillä yksinäisyys oli vaarallisempaa kuin tupakointi tai ylipaino, raportoi Forbes. Tämä vahvistaa sen, että on todella tärkeää viettää aikaa rakkaitten kanssa ja erityisesti nauraa, sillä nauru on todella tehokas ja luonnollinen asia ylläpitää terveyttä.

Ajan viettäminen vanhempiesi kanssa on asia, joka saa aikaan monia hyviä vaikutuksia! Kukaan ei ole ikuinen, joten kannattaa viettää aikaa rakkaittesi kanssa, ennen kuin on liian myöhäistä.

Jaa tämä myös ystäviesi ja perheesi kanssa, jotta vanhempien ihmisten ei tarvitse viettää jouluaan yksinäisinä.

Lahjakas meikkaaja onnistuu poistamaan vähintään 10 vuotta asiakkailtaan: Katso uskomattomat tulokset

Talo on ainoastaan 37 neliömetriä pinta-alaltaan – katso upea kuvat sisältä niin olet myyty

Tämä video ikuisista ystävyksistä on todella sydäntälämmittävä, se on pakko katsoa uudelleen

Isä ja tyttäret tekevät hulvattoman esityksen suvun vuosittaiseen playback- kilpailuun

Kissan turkkia ei ole huollettu ja se on pahasti takkuuntunut – katso millaisen muodonmuutoksen se kokee

Pariskunta meni naimisiin ainoastaan 18 tuntia ennen morsiamen kuolemaa – katso kuvat joita on ylistetty