keskiviikko, 9 tammikuu 2019

Tällainen Suomi-kuva Tanskassa leviää - huvittava mainos "kaltoinkohtelee" suomen kieltä

Netissä leviää vauhdilla video "suomalaisista" uutisista, jossa on absurdein suomalainen dialogi joka on koskaan kuultu. Hs.fi-sivusto selvitti mitä tekijät oikein ajattelivat.

Uutislähetystä matkiva video on todellisuudessa pienen tanskalaisen Trolden Distillery- nimisen panimon mainos, jossa mainostetaan heidän uutta vodkaansa.

Hs.fi-sivusto selvitti mitä videon tekijöillä oikein oli mielessä heidän ideoidessaan kyseisen mainoksen. Omistaja Michael Svendsen kertoi haastattelussa: ”Saunamestari on tietenkin ’stereotyyppinen’ suomalainen mies – jonka me yritämme esittää humoristisesti, kunnioittavalla tavalla.”

Svendsen jatkaa kysyttäessä mistä video sai ideansa: ”Ajattelin Pohjoismaita, joissa vodka on suosituinta, ja jotenkin mieleeni tuli idea miehestä voittamassa vodkapullon saunakilpailussa. Suomen kieli on todella erilaista verrattuna muihin pohjoismaisiin kieliin ja täysin käsittämätöntä kaikille muille. Lisäksi se kuulostaa meidän tanskalaisten korviin aika hauskalta.”

Videolla ei tosin ole lainkaan järjellistä suomen kieltä, sillä sanat on otettu osittain Apulannan kappaleista, osa saatu suomalaisilta ystäviltä ja osa on pelkkää siansaksaa. Englanniksi kirjoitettu tekstitys on kuitenkin käännetty normaaliksi keskusteluksi.

Videolla nähtävä uutistoimittaja kysyy saunamestarilta suomeksi: ”Jarkko Liutu, teiniamis juppus pukkus sauna ja viivakoodit. Kaunis mun maailman?”Liutu vastaa haastattelijalle: ”Anna mulle piiskaa. Kunkuansiat, Tanska. Vastustaja meltsneka. Kiitos, en ole.”

Päähenkilö Jarkko Liutu on erään suomalaisen kuvanveistäjän kokonimikaima. Mainostoimistossa työskentelevä Kim Nielsen kertoo nimen valinnasta: ”Jarkko Liutu on itse asiassa oikea henkilö. Hän on suomalainen kuvanveistäjä ja kaverini. Hänellä ei ollut etukäteen mitään hajua, että käyttäisimme hänen nimeään, mutta hänen mielestään se on hauskaa.”

Hs.fi-sivusto otti yhteyttä  myös oikeaan Jarkkoon, joka kertoi saaneensa tietää asiasta ystävältään Kimiltä mainoksen julkaisun jälkeen ja kertoo mainoksen olevan omasta mielestään hauska.

Katso itse ohesta tämä huvittava mainos!

Koiranpentujen vatsasta löytyi järkyttävä yllätys - eläinlääkäri yritti salakuljettaa heroiinia

Koira oli odottanut pitkään adptiota - tekee jotain suloista tytön tullessa katsomaan sitä

Kukaan ei ymmärtänyt miksi pelastettu lehmä valitti, kunnes he kuulivat totuuden entiseltä omistajalta

Kenguruita metsästämässä olleet nuoret miehet saavat yllättyä - kenguru ottaa todellisen erävoiton

Hylätyt koiranpennut ovat vailla emoa - löytävät itselleen yllättävän sijaisemon

40 lääkäriä avusti Alexandraa historiallisessa synnytyksessä, jollaista tapahtuu vain kerran 480 vuodessa

Uusi naurettava haaste leviää internetissä - yhä useammat vanhemmat heittävät juustoa lastensa kasvoille

8 koiranpentua pelastetaan viemäristä - pelastajat saavat yllättyä kuullessaan etteivät pennut ole koiria

Vastasyntynyt koiranpentu löytyy jalkakäytävältä - pentu osoittaa olevansa kuitenkin sinnikäs taistelija

Kynnystä pelkäävä minihevonen kerää rohkeutensa - katso kun se voittaa pelkonsa

Musertunut koira joutui eroon lehmästä joka kasvatti sen - katso kun ne pääsevät viimein takaisin yhteen

Hevonen näkee pehmolelun aidan päällä - siitä seuraa riemastuttava hetki