keskiviikko, 9 tammikuu 2019

Tällainen Suomi-kuva Tanskassa leviää - huvittava mainos "kaltoinkohtelee" suomen kieltä

Netissä leviää vauhdilla video "suomalaisista" uutisista, jossa on absurdein suomalainen dialogi joka on koskaan kuultu. Hs.fi-sivusto selvitti mitä tekijät oikein ajattelivat.

Uutislähetystä matkiva video on todellisuudessa pienen tanskalaisen Trolden Distillery- nimisen panimon mainos, jossa mainostetaan heidän uutta vodkaansa.

Hs.fi-sivusto selvitti mitä videon tekijöillä oikein oli mielessä heidän ideoidessaan kyseisen mainoksen. Omistaja Michael Svendsen kertoi haastattelussa: ”Saunamestari on tietenkin ’stereotyyppinen’ suomalainen mies – jonka me yritämme esittää humoristisesti, kunnioittavalla tavalla.”

Svendsen jatkaa kysyttäessä mistä video sai ideansa: ”Ajattelin Pohjoismaita, joissa vodka on suosituinta, ja jotenkin mieleeni tuli idea miehestä voittamassa vodkapullon saunakilpailussa. Suomen kieli on todella erilaista verrattuna muihin pohjoismaisiin kieliin ja täysin käsittämätöntä kaikille muille. Lisäksi se kuulostaa meidän tanskalaisten korviin aika hauskalta.”

Videolla ei tosin ole lainkaan järjellistä suomen kieltä, sillä sanat on otettu osittain Apulannan kappaleista, osa saatu suomalaisilta ystäviltä ja osa on pelkkää siansaksaa. Englanniksi kirjoitettu tekstitys on kuitenkin käännetty normaaliksi keskusteluksi.

Videolla nähtävä uutistoimittaja kysyy saunamestarilta suomeksi: ”Jarkko Liutu, teiniamis juppus pukkus sauna ja viivakoodit. Kaunis mun maailman?”Liutu vastaa haastattelijalle: ”Anna mulle piiskaa. Kunkuansiat, Tanska. Vastustaja meltsneka. Kiitos, en ole.”

Päähenkilö Jarkko Liutu on erään suomalaisen kuvanveistäjän kokonimikaima. Mainostoimistossa työskentelevä Kim Nielsen kertoo nimen valinnasta: ”Jarkko Liutu on itse asiassa oikea henkilö. Hän on suomalainen kuvanveistäjä ja kaverini. Hänellä ei ollut etukäteen mitään hajua, että käyttäisimme hänen nimeään, mutta hänen mielestään se on hauskaa.”

Hs.fi-sivusto otti yhteyttä  myös oikeaan Jarkkoon, joka kertoi saaneensa tietää asiasta ystävältään Kimiltä mainoksen julkaisun jälkeen ja kertoo mainoksen olevan omasta mielestään hauska.

Katso itse ohesta tämä huvittava mainos!

Muuli pakenee liekkejä ja putoaa altaaseen - se kiittää pelastajiaan todella upealla tavalla

Kissa ja kettu katselevat toisiaan vihaisen näköisesti - sitten ne kuitenkin tekevät jotain yllättävää

Omistaja laskee vettä ammeeseen - kun hän laittaa kissanpentunsa veteen, tapahtuu jotain yllättävää

10 merkkiä jotka kertovat, että sinun tulisi juoda lisää vettä

Poika saa ensimmäisen palkkansa ja maksaa sillä vanhempiensa talolainan

Pikkuinen pentu löytyy lähellä kuolemaa pahvilaatikon takaa - pelastajat saavat nähdä jotain erityistä

Kissanpentu oli heikkona ja sen ei uskottu selviytyvän - tältä se näyttää vuosi myöhemmin

Nuori, 10- vuotias poika laulaa kappaleen "Imagine" ja video leviää hurjaa vauhtia ympäri maailman

12 huvittavaa kuvaa täysin "viattomista" eläimistä, jotka eivät lainkaan tiedä mistä sotku on ilmestynyt

Hevonen löytää jotain erikoista aitauksestaan - lopputulos on saanut miljoonat purskahtamaan nauruun

Suloinen video hirviemästä, joka auttaa vastasyntynyttä  vasaansa kulkemaan tien yli

Pikkuinen koira näkee aidan takana poliisihevosen - miljoonat ihmiset ovat katsoneet niiden kohtaamisen