keskiviikko, 9 tammikuu 2019

Tällainen Suomi-kuva Tanskassa leviää - huvittava mainos "kaltoinkohtelee" suomen kieltä

Netissä leviää vauhdilla video "suomalaisista" uutisista, jossa on absurdein suomalainen dialogi joka on koskaan kuultu. Hs.fi-sivusto selvitti mitä tekijät oikein ajattelivat.

Uutislähetystä matkiva video on todellisuudessa pienen tanskalaisen Trolden Distillery- nimisen panimon mainos, jossa mainostetaan heidän uutta vodkaansa.

Hs.fi-sivusto selvitti mitä videon tekijöillä oikein oli mielessä heidän ideoidessaan kyseisen mainoksen. Omistaja Michael Svendsen kertoi haastattelussa: ”Saunamestari on tietenkin ’stereotyyppinen’ suomalainen mies – jonka me yritämme esittää humoristisesti, kunnioittavalla tavalla.”

Svendsen jatkaa kysyttäessä mistä video sai ideansa: ”Ajattelin Pohjoismaita, joissa vodka on suosituinta, ja jotenkin mieleeni tuli idea miehestä voittamassa vodkapullon saunakilpailussa. Suomen kieli on todella erilaista verrattuna muihin pohjoismaisiin kieliin ja täysin käsittämätöntä kaikille muille. Lisäksi se kuulostaa meidän tanskalaisten korviin aika hauskalta.”

Videolla ei tosin ole lainkaan järjellistä suomen kieltä, sillä sanat on otettu osittain Apulannan kappaleista, osa saatu suomalaisilta ystäviltä ja osa on pelkkää siansaksaa. Englanniksi kirjoitettu tekstitys on kuitenkin käännetty normaaliksi keskusteluksi.

Videolla nähtävä uutistoimittaja kysyy saunamestarilta suomeksi: ”Jarkko Liutu, teiniamis juppus pukkus sauna ja viivakoodit. Kaunis mun maailman?”Liutu vastaa haastattelijalle: ”Anna mulle piiskaa. Kunkuansiat, Tanska. Vastustaja meltsneka. Kiitos, en ole.”

Päähenkilö Jarkko Liutu on erään suomalaisen kuvanveistäjän kokonimikaima. Mainostoimistossa työskentelevä Kim Nielsen kertoo nimen valinnasta: ”Jarkko Liutu on itse asiassa oikea henkilö. Hän on suomalainen kuvanveistäjä ja kaverini. Hänellä ei ollut etukäteen mitään hajua, että käyttäisimme hänen nimeään, mutta hänen mielestään se on hauskaa.”

Hs.fi-sivusto otti yhteyttä  myös oikeaan Jarkkoon, joka kertoi saaneensa tietää asiasta ystävältään Kimiltä mainoksen julkaisun jälkeen ja kertoo mainoksen olevan omasta mielestään hauska.

Katso itse ohesta tämä huvittava mainos!

Nainen synnyttää ensimmäisen lapsensa 72- vuotiaana - ei kadu päätöstään

Isä heittää vauvaa ilmaan - silloin perheen koira juoksee paikalle saaden kaikki nauramaan

Murskaa nachoja astiaan ja kaada täyte päälle: lopputulos näyttää todella herkulliselta

Kolmen vuoden ajan ja odottaa samassa paikassa - vanha elefantti odottaa parasta ystäväänsä

2 miestä löytävät vihaisen otuksen jumissa karhuansasta - lähestyessään sitä huomaavat tilanteen vakavuuden

Tässä on "avaruuslehmä" Celeste, joka on onnistunut hurmaamaan koko maailman

Naapurit valittavat kovasta metelistä - omistaja yllättyy nähdessään valvontakameran videon

Nainen kieltäytyy keräämästä koiransa kakkoja - saa katua sitä hetken päästä

Ainoastaan harvat näkevät kuvaan piilotetun eläimen - näetkö sinä?

Uusi laki: Täällä on kiellettyä jättää koiraa ulos kylmään - vankeusrangaistuksen uhalla

Häät keskeytyvät äkillisesti ja morsiamen kääntyessä, hän näkee jonkun nousevat kirkonpenkistä

Kissa on pudonnut veteen eikä pääse ylös - silloin koira tulee apuun