
Sukeltajat huomaavat keihäsrauskun hädässä - ryhtyvät kiireesti pelastusoperaatioon
Jos kävelet merenrannalla, törmäät todennäköisesti muoviroskiin ja sinne tänne heiteltyihin tupakantumppeihin. Tällaisen roskaamisen vaikutus luontoon on kuitenkin hirvittävä. Viime maanantaisella sukellusretkellä Hugo Clément, Greg Lecoeur ja Julie Gautier saivat todistaa roskien vaarallisuutta meren eläimistölle.
Ranskan Côte d'Azurissa on henkeäsalpaavat maisemat ja se onkin syystä hyvin suosittu turistikohde. Mutta siellä missä on turisteja, on valitettavasti myös luontoon heitettyjä roskia.
Ranskan Rivièran rannikolla, Hugo Clément sai omin silmin todistaa roskaamisen vaikutuksia mertemme eläimistölle.
He huomasivat veneessä ollessaan jotain, joka näytti suurelta, hopeanhohtoiselta kalalta. Tutkiessaan tarkemmin, he näkivät mikä se oli! He halusivat jakaa kokemuksensa myös Facebookissa, todisteena muille.
"Suuri hopeanhohtoinen kala" osoittautui olevan keihäsrausku, jossa oli ilmapallo kiinni. Pallon naru oli sotkeutunut kalastussiimaan, joka taas puolestaan oli kahdella koukulla kiinni rauskussa.
Surkea rausku oli täysin uuvuksissa ja vain kellui juuri pinnan alapuolella. Siinä oli kiinni sellainen kuorma, että sen oli mahdotonta uida. Kun Rausku huomasi sukeltajat, se lähestyi hitaasti heitä, kuin pyytäen apua.
Varoen sen piikkiä, he kuljettivat kalan veneelle, jossa he nopeasti irrottivat koukut ja siihen sotkeutuneet roskat. Tämän jälkeen he palauttivat sen takaisin veteen ja varmistivat, että se toipui ja pääsi jatkamaan matkaansa.
Onneksi tämä keihäsrausku saatiin pelastettua, mutta se on hyvä esimerkki siitä, millaista vahinkoa luontoon heitetyt roskat voivat saada aikaan.