Sillä on vielä yksi asia sanottavanaan ennen kuolemaansa – sanat osuvat suoraan sydämiimme

Monet ovat sitä mieltä, että koirat ovat Jumalan lahja ihmiselle – enkeleitä maan päällä osoittamassa meille, että kaikesta huolimatta, maailmassa on vielä paljon hyvyyttä. Mutta kun näiden enkeleiden on aika palata kotiin, ei murheen määrää voi mitata. Sillä vaikka he ovat kanssamme vain pienen hetken elämästään, me olemme niille koko elämä.

Lukemattomat ovat tunteneet ja tulevat tuntemaan sen valtavan surun, kun nelijalkaiset ystävämme jättävät meidät. Tämä menetys on kuvattu kauniisti runoon ”A Dog’s Prayer” (Koiran rukous).

Kirjailija Beth Norman Harris julkaisi tekstin Chicago Tribunessa sen jälkeen, kun hänen rakastettu koiransa menehtyi. Hän halusi kirjoittaa runon kunnioituksena heidän jakamaansa upeaa elämää kohtaan.

Koiran rukous

Kohtele minua ystävällisesti, rakastettu isäntäni, sillä mikään sydän maailmassa ei ole kiitollisempi ystävällisyydestä, kuin minun rakastava sydämeni.

Älä riko luontoani kepillä, sillä vaikka nuolisin kättäsi iskujen välissä, sinun kärsivällisyytesi ja ymmärtäväisyytesi opettaa minulle nopeammin ne asiat, jotka haluat minun tekevän.

Puhu minulle usein, sillä sinun äänesi on kauneinta musiikkia maailmassa, kuten varmasti huomaat häntäni rajusta vispaamisesta, kun sinun askeltesi ääni saavuttaa minun odottavat korvani.

Jos on kylmää ja märkää, ole kiltti ja ota minut sisään… sillä olen nykyään kotieläin, tottumaton koviin olosuhteisiin… ja en pyydä suurempaa kunniaa, kuin etuoikeuden istua jaloissasi tulisijan ääressä… Ja vaikka sinulla ei olisi kotia, seuraisin sinua mielummin halki jään ja lumen, kuin makaisin maailman pehmeimmällä tyynyllä lämpimimmässä talossa… Sillä sinä olet minun jumalani… ja minä olen sinun omistautunut palvojasi.

Pidä minun vesikulhoni täynnä raikasta vettä, sillä vaikka en lähestyisi sinua sen ollessa kuivana, en pysty kertomaan sinulle koska minun on jano. Anna minulle puhdasta ruokaa, jotta pysyn terveenä peuhaamiseen ja pelaamiseen ja sinun käskyjesi noudattamiseen, sinun rinnallasi kulkemiseen ja odottamiseen, halukkaana ja pystyvänä suojelemaan sinua elämälläni, jos sinun elämäsi on vaarassa.

11203705_10153354227381812_7795218594314336081_n-600x600

Facebook / Paige the Border Collie

Ja rakas isäntä, jos Suuri Mestari itse katsoo soveliaaksi minun näköni tai kuuloni riistämisen, älä käännytä minua luotasi. Pidä minua sen sijaan hellästi käsivarsillasi, kun taitavat kädet suovat minulle ikuisen levon armollisen lahjan… Ja minä jätän sinut tietäen viimeisellä hengenvedollani, että kohtaloni ei olisi voinut olla turvallisemmin sinun käsissäsi.

– Beth Norman Harris

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *