Setä jättää kuollessaan perillisilleen vanhan autotallin. Sisältä löytyykin jotain uskomatonta!

Kun tohtori Harold Carr kuoli 89- vuotiaana Newcastlessa, hän jätti omaisuutensa perillisilleen, mukaanlukien vanhan autotallin.

Hän oli aina ollut hieman omalaatuinen ja pysytteli omissa oloissaan viimeiset vuotensa. Sukulaiset tiesivät kyllä, että hän keräili autoja, mutta kukaan ei tiennyt millaisia autoja hänen kokoelmaansa kuului.

”Paikalliset puhuivat, että hänellä olisi Bugatti, mutta kukaan ei tiennyt sitä varmaksi, eikä kukaan varsinkaan tiennyt sitä, minkä arvoinen se olisi,” hänen veljenpoikansa kertoi The Mirror- lehdelle.

20-4 Overgivet garage bil1
Wikipedia

Kun tohtorin veljenpoika oli aloittamassa autotallin tyhjäämistä, hän järkyttyi huomatessaan huhun olevan totta. Mutta siinä ei vielä ollut kaikki.

Heidän setänsä, joka tunnettiin yksityisyyden halustaan, omisti Bugattin, mutta se ei ollut mikään tavallinen urheiluauto. Kyseinen auto oli yksi autohistorian kruununperillisistä: Bugatti Type 57S Atalante.

Sen arvo oli arviolta noin 6 miljoonaa puntaa, eli noin 8 miljoonaa euroa.

20-4 Overgivet garage bil2

Vaikka kaikki Bugattit luokitellaan maailman parhaimpiin valmistettuihin autoihin, tämä malli oli vielä kokonaan omaa sarjaansa.

Tätä mallia valmistettiin ainoastaan 43 kappaletta ranskalaisessa autotehtaassa ja tämä oli valmistunut 5 toukokuuta 1937.

20-4 Overgivet garage bil3
Wikimedia Commons

Autolla oli ollut useita omistajia, ennenkuin tohtori Carr osti sen 1955. Entisiin omistajiin kuului myös rallikuski Francis Curzon.

20-4 Overgivet garage bil4
Wikimedia Commons

Bugatti unohtui Carrin autotalliin, kun sen rekisteröinti meni umpeen 1960.

Auto oli piilossa seuraavat 50 vuotta, osittain siksi että Carr ei halunnut esitellä julkisuudessa kokoelmaansa.

Kun auto löytyi 2009 autotallista Aston Martinin vierestä, siitä löytyi myös useita vuosikymmeniä vanhoja kirjeitä eri keräilijöiltä, jotka olivat tarjonneet Bugattista huikeita summia. Ilmeisimmin Carr ei ollut koskaan ollut kiinnostunut myymään autoa.

20-4 Overgivet garage bil6
Wikimedia Commons

Auto huutokaupattiin noin 4 miljoonan dollarin hintaan eli yli 3,4 miljoonaa euroa.

Rahat jaettiin sukulaisten kesken. He eivät osanneet ajatellakkaan, että heistä tulisi miljonäärejä siivoamalla heidän eristäytyneen setänsä autotallia.

20-4 Overgivet garage bil7
Wikimedia Commons

Ajatella miltä tuntuisi löytää jotain näin arvokasta sukulaisen vanhasta tallista. Sitä voi vähintäänkin kutsua positiiviseksi yllätykseksi.

Jaa tämä ystävillesi, jos pidit tarinaa yhtä kiehtovana kuin me!