Pariskunta ehti olla naimisissa vain kuusi viikkoa ennen kuin mies katosi. 60 vuotta myöhemmin käsittämätön totuus paljastui!


Peggy ja Billie Harris ehtivät olla naimisissa vain kuusi viikkoa, kun Billien oli vuonna 1944 jätettävä kotinsa ja matkustettava Atlantin yli taistelemaan toisessa maailmansodassa. Hän palveli Yhdysvaltain ilmavoimissa, ja eräällä taistelulennolla natsien miehittämän Pohjois-Ranskan yllä hänelle sattui onnettomuus.

Kotona Teksasissa Peggy oli täysin tietämätön miehensä traagisesta poismenosta, sillä tämä merkittiin vahingossa kadonneeksi, ei kuolleeksi. Peggy ei koskaan luopunut toivosta nähdä miehensä uudelleen, eikä hän mennyt uusiin naimisiin. Kymmeniä vuosia myöhemmin kaikki uskoivat, että Peggy menisi hautaan tietämättä, mitä Billielle oli tapahtunut. Mutta sitten eräs sukulainen tutki tarkemmin Billien sotilasasiakirjoja, ja 60 vuotta myöhemmin pystyttiinkin selvittämään, mitä miehelle oli tapahtunut.

Yllätys ei ollutkaan se, että Billie oli kuollut. Sen Peggy oli hyväksynyt jo vuosikymmeniä sitten. Todellinen yllätys oli käsittämätön. Pienessä Les Ventes -kylässä Pohjois-Ranskassa on katu, joka on nimetty Billien mukaan: Place Billie D. Harris. Kävi ilmi, että Peggyn mies oli ollut oikea sankari tämän pikkukylän asukkaille. Kun Billien kone ammuttiin alas heinäkuussa 1944, hän ohjasi sen tarkoituksella metsään, jotta se ei olisi pudonnut kylän päälle. Hän pelasti siis kyläläisten hengen, ja siitä saakka he ovat kunnioittaneet miehen nimeä järjestämällä kolmesti vuodessa kulkueen kylän pääkadulla.

Kun Billien sankariteko tuli tunnetuksi, Peggy alkoi matkustaa joka vuosi Les Ventesiin muun muassa käydäkseen paikalla, jonne Billien kone putosi. Mies on haudattu Normandian amerikkalaiselle kirkkomaalle, mutta kyläläiset eivät koskaan unohda hänen sankaritekoaan.

Katso liikuttava tarina tästä.