sunnuntai, 25 lokakuu 2020

Pariskunnalla ei ole rahaa, joten he päättävät rakentaa itselleen talon yli 10 000 lasipullosta

Talonrakennus ei ole helppoa, sillä se vaatii sekä aikaa että rahaa. Doris Diaksella ja Robson Lopesilla ei ollut rahaa, joten he keksivät halvan ja ympäristöystävällisen ratkaisun.

Doris Dias ja Robson Lopes halusivat itselleen oman kodin, kuten valtaosa ihmisistä haluaa. Heillä ei valitettavasti kuitenkaan ollut rahaa, eritoten siksi, että he molemmat olivat menettäneet työpaikkansa. He keksivät silti keinon toteuttaa unelmansa.

Ensimmäisenä he keräsivät sukulaistensa ja ystäviensä avustuksella 600 ml lasipulloja. Nämä olivat rakennusmateriaalia, joista oli tarkoitus rakentaa seinät heidän taloonsa Foz do Iguaçuhun, Brasiliaan.

Doris Dias

Huhtikuussa 2020, he aloittivat talonsa rakentamisen. He ovat olleet naimisissa kuusi vuotta. Doris menetti työnsä opettajana terveysongelmiensa vuoksi ja hänen miehensä Robson menetti oman työnsä kaupassa. Heidän tilanteensa oli todella vaikea.

Pariskunta ei pystynyt enää maksamaan vuokraansa ja he joutuivat muuttamaan takaisin Doriksen vanhempien luokse. Silloin he tekivät päätöksen rakentaa oman talon vanhempien maalle. Koska se oli valitettavasti kallista, he päättivät etsiä edullisemman vaihtoehdon rakentamiseen.

Doris Dias

Silloin he löysivät netistä idean, että talon voisi rakentaa pulloista. Doris kertoi Portal UOL- sivustolle :

"Olimme katsoneet erilaisia rakennusvaihtoehtoja ja rakennusmateriaalien ja puun ostaminen oli kallista. Olin jo kokeillut asumista bussissa, mutta se ei toiminut. Katselin konttien hintoja ja huomasin niiden olevan kohtuu edullisia. Kun sitten huomasin, että jotkut olivat tehneet talonsa pulloista, innostuin asiasta. Tutkin asiaa ja löysin taloja, jotka oli rakennettu pulloista, mutta jälkeenpäin ne eivät näyttäneet lainkaan sillä tavalla rakennetuilta. Silloin ajattelin että miksipä ei."

Doris Dias

Silloin he ja heidän perheensä keräsivät kaikkialta pulloja. He jakoivat projektinsa myös sosiaalisissa medioissa ja onnistuivat keräämään yli 10 000 pulloa.

Doris Dias

He rakensivat ensin lattian ja sitten kasasivat seinät käyttäen puisia tukia, pulloja, semettiä ja hiekkaa. Talossa tulee olemaan lähe 70 neliötä ja siinä on makuuhuone, olohuone ja keittiö. Pariskunta halusi myös keskittyä ekologiseen näkökulmaan, aivan kuten he olivat häissään tehneet:

"Kaikki koristeet häissämme oli tehty kierrätysmateriaaleista. Se oli todella kaunista. Keräsimme pulloja kaduilta ja pyysimme ystäviämme tekemään samalla tavalla ja tuomaan ne kotiimme. Loimme myös sosiaalisen median avulla kampanjan ja nyt meillä on koti."

Doris Dias

Talo on vielä rakenteilla. Heidän pitää tukea seinät betonisilla pylväillä. Tämän lisäksi siitä puuttuu vielä katto, ikkunat ja kaikki viimeistelytyöt, mutta he ovat jo melko pitkällä rakentamisessa.

Onneksi pariskunta voi luottaa kekseliäisyyteensä ja sukulaisiin jotka auttavat heitä.

Pariskunta oli koiranpennun kanssa kävelyllä - kesken kävelyyn koira saa yllättävän ystävän

Nainen sitoo koiran auton takapuskuriin ja raahaa sitä useita katuja pitkin

Kulkukissa johdattaa nuoren miehen kahden pentunsa luokse, jotta tämä voisi huolehtia heistä

Koira hylätään useita kertoja koska se on kuuro - sitten se oppii viittomia ja saa viimein pysyvän kodin

Pikkuinen poika saa pienen ankan lemmikikseen - näiden kahden suloinen ystävyys on kestänyt jo vuosia

Odottava koira saa itselleen pienen talon suojaksi - henkilökunta löytää talosta kuitenkin yllätysvieraita

Kalastaja saa tallennettua uskomattoman tilanteen videolle, kun ilves tekee huikean hypyn joen yli

Sarvikuonopienokainen näkee lunta ensimmäistä kertaa - sen reaktio on ihastuttanut ympäri maailman

Ahne pähkinähiiri jää jumiin ruokintatelineeseen herkuteltuaan niin paljon pähkinöillä, ettei mahdu ulos

Herkulllinen resepti syötäviin "lumipalloihin" - hauska joulunajan ohje leviää vauhdilla ympäri maailman

Kolme miestä esiintyy joulukonsertissa - kun irlantilaiset miehet alkavat laulaa, saamme kylmänväreitä

Koululle hylätään koiranpentu laatikossa - pennun mukana on koskettava viesti