maanantai, 10 joulukuu 2018

Nainen näyttää miltä hän olisi näyttänyt, jos hänellä olisi "täydellinen" vartalo eri vuosikymmeninä

"Kauneus on katsojan silmissä" on laajasti tunnettu sanonta, jota monet ihmiset käyttävät, mutta onko se todellisuutta?

Kun mietitään nykytilannetta ja sitä kuinka paljon sosiaalinen media ja niin sanotut "kauneus standardit" vaikuttaat, ei voi oikein nykyaikana sanoa, että kauneus on katsojan silmissä.

Monet ovat varmasti jossain vaiheessa elämää tunteneet olonsa riittämättömäksi tai epätäydelliseksi ja miettineet että jotain kohtaa pitäisi muuttaa omassa kropassa.

Valitettavasti tätä ajattelutapaa ruokitaan päivittäin erilaisilla kuvilla ja videoilla, jotka kertovat mielle miltä meidän pitäisi näyttää. Nämä syötteet saavat monesti aikaan vääristyneitä ajattelumalleja ja ne voivat valitettavasti myös vääristää ihmisten minäkuvaa.

Yleinen kuneuden määritelmä on kuitenkin ollut olemassa jo vähintään 1400-luvulta, mutta se ei ole pysynyt millään tavalla vakiona.

Bloggaaja Cassey Ho on huomannut "ihanteellisen vartalon" ajatuksen vaihtuvan miltei samaa tahtia, kuin naiset vaihtavat alusvaatteitaan. Yhtenä päivänä reisissä on liikaa ja toisena päivänä pitäisi treenata pakaroita ja kaventaa vyötäröä.

Tämä tarkoittaa sitä, että etenkin nuoret naiset voivat helposti tuntea olonsa hämmentyneeksi, voimattomaksi ja riittämättömäksi. Jos tilanne jatkuu pitkään samanlaisena, ei mikään ihme että yhä useampi ihminen tuntee olonsa epätäydelliseksi ja riittämättömäksi ja tyytyväisyys omaan kehoon on vain kaukainen muisto.

Tästä syystä Cassey päätti hieman demonstroida asiaa ja näyttää millaisia aiemmat kauneusihanteet ovat olleet jos ne sovitetaan hänen omaan vartaloonsa.

Renesanssiajalla oli ihanteellista, jos naisella oli kurvikas, täyteläinen vartalo, sillä se oli merkki varakkuudesta ja statuksesta.

1920-luvun alussa kauneusihanteeseen oli otettu vaikutteita vastakkaisesta sukupuolesta ja naisella piti olla mahdollisimman suorat muodot ja piti näyttää hyvin androgyyniltä ja nuorekkaalta. Pienet rinnat ja vain hieman kurveja, jotka soveltuivat mekkoihin.

1900-luvun puolessa välissä Marilyn Monroe oli iso ikoni ja kaikki tytöt halusivat näyttää häneltä ja saada samanlaisen tiimalasi-vartalon itselleen.

90-luku oli pelottavaa aikaa voimassaolevien kauneusihanteiden osalta. Silloin piti näyttää lähes luurankomaisen laihalta ja lehdet olivat täynnä malleja, jotka olivat aivan liian laihoja ollakseen terveitä.

2000-luvun alussa tämä ajatus  muuttui ja ihanteellista olikin pitkät jalat ja suuret rinnat ja Bored Panda-sivuston mukaan esimerkiksi rintojen suurennukset olivat suosituin kosmeettisen kirurgian muoto yhdysvalloissa 2010.

Nykyisen ihanteen mukaan meillä pitäisi olla leveä lantio, kapea vyötärö, isot rinnat, täyteläiset huulet, pitkät hiukset, pitkät kynnet ja meidän pitäisi käyttäytyä hyvin.

Cassey täydentää Instagramissa julkaisemaansa kuvasarjaa sanomalla, että hänen ajatuksensa täydellisestä vartalosta on hänen omansa. Hän pitää täydellisenä omaa vartaloaan eikä jotain Photoshopilla käsiteltyä kuvaa vartalostaan.

Hän kysyy julkaisussaan:

”Miksi kohtelemme vartaloamme kuin kohtelemme muotia? Kuka voi  sanoa meille mikä on in ja mikä on out?

Hänen valokuva-projektinsa on hyvin mielenkiintoinen ja meidän kaikkien olisikin hyvä kysyä itseltämme hänen kehoittamaansa asiaa; Miksi emme kohtele vartaloamme sillä kunnioituksella minkä se ansaitsee?

Hylätyt koiranpennut ovat vailla emoa - löytävät itselleen yllättävän sijaisemon

Uusi naurettava haaste leviää internetissä - yhä useammat vanhemmat heittävät juustoa lastensa kasvoille

8 koiranpentua pelastetaan viemäristä - pelastajat saavat yllättyä kuullessaan etteivät pennut ole koiria

Vastasyntynyt koiranpentu löytyy jalkakäytävältä - pentu osoittaa olevansa kuitenkin sinnikäs taistelija

Kynnystä pelkäävä minihevonen kerää rohkeutensa - katso kun se voittaa pelkonsa

Musertunut koira joutui eroon lehmästä joka kasvatti sen - katso kun ne pääsevät viimein takaisin yhteen

Hevonen näkee pehmolelun aidan päällä - siitä seuraa riemastuttava hetki

Hevonen pääsee tapaamaan vanhat ystävänsä - katso niiden upeat reaktiot

Nainen kuvitteli matkustavansa sisarensa kanssa Rodokselle, mutta saa yllätyksen jota ei koskaan unohda

Leonora adoptoi koiranpennun jota kukaan ei halunnut - viikkoja siitä hän saa selville koiran salaisuuden

Mies ja koira ovat lähteneet pulkkailemaan - video on hauskin mitä olemme hetkeen nähneet

Bengalinkissat tutkivat uteliaana lasten liukumäkeä - sitten seuraa jotain todella huvittavaa