maanantai, 10 joulukuu 2018

Nainen näyttää miltä hän olisi näyttänyt, jos hänellä olisi "täydellinen" vartalo eri vuosikymmeninä

"Kauneus on katsojan silmissä" on laajasti tunnettu sanonta, jota monet ihmiset käyttävät, mutta onko se todellisuutta?

Kun mietitään nykytilannetta ja sitä kuinka paljon sosiaalinen media ja niin sanotut "kauneus standardit" vaikuttaat, ei voi oikein nykyaikana sanoa, että kauneus on katsojan silmissä.

Monet ovat varmasti jossain vaiheessa elämää tunteneet olonsa riittämättömäksi tai epätäydelliseksi ja miettineet että jotain kohtaa pitäisi muuttaa omassa kropassa.

Valitettavasti tätä ajattelutapaa ruokitaan päivittäin erilaisilla kuvilla ja videoilla, jotka kertovat mielle miltä meidän pitäisi näyttää. Nämä syötteet saavat monesti aikaan vääristyneitä ajattelumalleja ja ne voivat valitettavasti myös vääristää ihmisten minäkuvaa.

Yleinen kuneuden määritelmä on kuitenkin ollut olemassa jo vähintään 1400-luvulta, mutta se ei ole pysynyt millään tavalla vakiona.

Bloggaaja Cassey Ho on huomannut "ihanteellisen vartalon" ajatuksen vaihtuvan miltei samaa tahtia, kuin naiset vaihtavat alusvaatteitaan. Yhtenä päivänä reisissä on liikaa ja toisena päivänä pitäisi treenata pakaroita ja kaventaa vyötäröä.

Tämä tarkoittaa sitä, että etenkin nuoret naiset voivat helposti tuntea olonsa hämmentyneeksi, voimattomaksi ja riittämättömäksi. Jos tilanne jatkuu pitkään samanlaisena, ei mikään ihme että yhä useampi ihminen tuntee olonsa epätäydelliseksi ja riittämättömäksi ja tyytyväisyys omaan kehoon on vain kaukainen muisto.

Tästä syystä Cassey päätti hieman demonstroida asiaa ja näyttää millaisia aiemmat kauneusihanteet ovat olleet jos ne sovitetaan hänen omaan vartaloonsa.

Renesanssiajalla oli ihanteellista, jos naisella oli kurvikas, täyteläinen vartalo, sillä se oli merkki varakkuudesta ja statuksesta.

1920-luvun alussa kauneusihanteeseen oli otettu vaikutteita vastakkaisesta sukupuolesta ja naisella piti olla mahdollisimman suorat muodot ja piti näyttää hyvin androgyyniltä ja nuorekkaalta. Pienet rinnat ja vain hieman kurveja, jotka soveltuivat mekkoihin.

1900-luvun puolessa välissä Marilyn Monroe oli iso ikoni ja kaikki tytöt halusivat näyttää häneltä ja saada samanlaisen tiimalasi-vartalon itselleen.

90-luku oli pelottavaa aikaa voimassaolevien kauneusihanteiden osalta. Silloin piti näyttää lähes luurankomaisen laihalta ja lehdet olivat täynnä malleja, jotka olivat aivan liian laihoja ollakseen terveitä.

2000-luvun alussa tämä ajatus  muuttui ja ihanteellista olikin pitkät jalat ja suuret rinnat ja Bored Panda-sivuston mukaan esimerkiksi rintojen suurennukset olivat suosituin kosmeettisen kirurgian muoto yhdysvalloissa 2010.

Nykyisen ihanteen mukaan meillä pitäisi olla leveä lantio, kapea vyötärö, isot rinnat, täyteläiset huulet, pitkät hiukset, pitkät kynnet ja meidän pitäisi käyttäytyä hyvin.

Cassey täydentää Instagramissa julkaisemaansa kuvasarjaa sanomalla, että hänen ajatuksensa täydellisestä vartalosta on hänen omansa. Hän pitää täydellisenä omaa vartaloaan eikä jotain Photoshopilla käsiteltyä kuvaa vartalostaan.

Hän kysyy julkaisussaan:

”Miksi kohtelemme vartaloamme kuin kohtelemme muotia? Kuka voi  sanoa meille mikä on in ja mikä on out?

Hänen valokuva-projektinsa on hyvin mielenkiintoinen ja meidän kaikkien olisikin hyvä kysyä itseltämme hänen kehoittamaansa asiaa; Miksi emme kohtele vartaloamme sillä kunnioituksella minkä se ansaitsee?

Muuli pakenee liekkejä ja putoaa altaaseen - se kiittää pelastajiaan todella upealla tavalla

Kissa ja kettu katselevat toisiaan vihaisen näköisesti - sitten ne kuitenkin tekevät jotain yllättävää

Omistaja laskee vettä ammeeseen - kun hän laittaa kissanpentunsa veteen, tapahtuu jotain yllättävää

10 merkkiä jotka kertovat, että sinun tulisi juoda lisää vettä

Poika saa ensimmäisen palkkansa ja maksaa sillä vanhempiensa talolainan

Pikkuinen pentu löytyy lähellä kuolemaa pahvilaatikon takaa - pelastajat saavat nähdä jotain erityistä

Kissanpentu oli heikkona ja sen ei uskottu selviytyvän - tältä se näyttää vuosi myöhemmin

Nuori, 10- vuotias poika laulaa kappaleen "Imagine" ja video leviää hurjaa vauhtia ympäri maailman

12 huvittavaa kuvaa täysin "viattomista" eläimistä, jotka eivät lainkaan tiedä mistä sotku on ilmestynyt

Hevonen löytää jotain erikoista aitauksestaan - lopputulos on saanut miljoonat purskahtamaan nauruun

Suloinen video hirviemästä, joka auttaa vastasyntynyttä  vasaansa kulkemaan tien yli

Pikkuinen koira näkee aidan takana poliisihevosen - miljoonat ihmiset ovat katsoneet niiden kohtaamisen