torstai, 6 joulukuu 2018

Näin tapahtuu elimistössäsi kun juot kupillisen kahvia päivässä

Mustaksi kullaksikin kutsuttu kahvi tarvitsee harvoin tarkempaa esittelyä. Se maistuu valtaosalle ihmisistä, piristää oloa ja lämmittää sieluun saakka. Mainitsimmeko jo sen, että se myös pidentää ikää? Tässä on vain osa siitä mitä elimistössä tapahtuu, kun nauttii kahvia.

On olemassa lukuisa joukko tutkimuksia kahvin tervetysvaikutuksista ja monet niistä nostavat esiin sen, että kahvinjuojat elävät pidempään. Alle olemmekin keränneet joukon asioita, joita elimistössä tapahtuu juodessasi kahvia. 

David Furman Standford Instituutista on selittänyt miksi elimistö reagoi tietyllä tavalla - ja voi saada sinut elämään pidempään kun juot kahvia.

Tutkimusten mukaan kahvin tulehdusta estävät ominaisuudet ovat avainasemassa. Ikääntyessä riski tulehduksellisille tiloille lisääntyy ja jos sairastumme tulehdukseen, se voi toimia laukaisevana tekijänä erilaisille muille tiloille, kuten Alzheimerin tauti tai erilaiset sydän-ja verisuonisairaudet.

"Yli 90 % ikään liittyvistä  ei tarttuvista taudeista voidaan yhdistää krooniseen tulehdustilaan," kertoo Furman.

Pienentää diabeteksen riskiä

Hiljattain lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet kahvilla olevan hyödyllisiä vaikutuksia kakkostyypin diabeteksen synnyn ehkäisyssä.

"Isot väestötutkimukset, joissa osallistujia on seurattu pitkiä aikoja, osoittavat selkeitä todisteita kahvin positiivisista vaikutuksista sekä Parkinsonin tautiin, Alzheimerin tautiin että kakkostyypin diabetekseen," kertoo Karoliinisen instituutin professori ja farmakologi, Bertil Fredholm   DN-sivustolle.

Pienentää riskiä dementiaan

Geriatrian professori ja aivotutkija Miia Kivipelto kertoo Hälsoliv-sivustolla:

"Tutkimuksessamme olemme tulleet siihen johtopäätökseen, että kohtuullinen määrä kahvia vähentää Alzheimerin taudin riskiä 50 %. Vaikutukset voivat johtua kofeiinista ja / tai siitä, että kahvi on voimakas antioksidantti ja sisältää runsaasti magnesiumia."

Juo kolme kuppia kahvia päivässä ja elä mahdollisesti pidempään!

Annals of Internal Medicine julkaisussa on julkaistu 2 tutkimusta jotka kertovat selkeää viestiä: Kahvi voi pidentää ikääsi, kirjoittaa USC News.

Toisessa tutkimuksista tutkittiin 520 000 henkilön aineistosta kuolleisuutta ja sitä joivatko henkilöt kahvia vai eivät. Aineisto koostui kymmenen eri Euroopan maan kansalaisista. Toinen tutkimus seurasi kahvinkulutusta yli 185 000 henkilön aineistossa yli 16-vuoden ajan.

"On selvää, että kahvi voidaan ottaa mukaan terveelliseen ruokavalioon ja elämäntapaan," kertoo yksi tutkimuksen tutkijoista Veronica W. Setiawan USC News-sivuston mukaan ja jatkaa:

"Emme voi varmuudella sanoa kahvin pidentävän ikää, mutta näemme selviä yhteyksiä siihen. Jos olet juonut kahvia, jatka ihmeessä! Ja jos et vielä juo, kannattaisi harkita sen aloittamista."

Kahvi voi lisätä onnellisuutta

Riski sairastua masennukseen pienenee jos juot kahvia enemmän kuin yhden kupin päivässä. Tämä tutkimuksen mukaan kahvissa olevat antioksidantit saavat olosi onnellisemmaksi.

Joten näitä asioita elimistössäsi tapahtuu elimistössäsi kun juot kahvia. Oletko sinä kahvinjuoja? Jos et, kannattaisi kenties harkita kahvinjuonnin aloittamista - ainakin yksi kuppi päivässä!

Jättimäinen Maine Coon-kissa Lotus valloittaa nyt verkon myrskyn lailla

Äiti tapaa kuolleeksi kuvittelemansa tyttären 69 vuoden jälkeen

Hemmoteltu koira saa istua etupenkillä - se vaatii kuitenkin vielä jotain erityistä isännältään

Kissan pelättiin menehtyneen rajussa metsäpalossa, mutta se löytyy raunioilta - kohtaaminen on koskettava

Tubettaja Nikkie de Jager pudottaa 23 kiloa ja kuvat hänen muodonmuutoksestaan leviävät vauhdilla verkossa

Taapero imitoi raskaana olevan äitinsä kävelyä todella huvittavalla tavalla

Pariskunta saa aikaan valtavan haloon Egyptissä kuvatessaan kyseenalaisen videon pyramidin huipulla

Omistaja kiusoittelee koiraansa ja koiran huvittava reaktio on nähty yli 195 miljoonaa kertaa

Gorilla synnyttää pienokaisen ja heti synnytyksen jälkeen se tekee jotain todella hellyttävää

Tarjoilija kiinnittää kyltin asiakkaalle jolla on Down syndrooma - nyt internetissä ylistetään tarjoilijaa

20 hyeenaa saartaa leijonan - yhtäkkiä sen kumppani tulee apuun ja asetelma kääntyy

He jotka itkevät katsoessaan elokuvia ovat henkisesti vahvempia: Tässä on selitys