Mies huomaa pienen keltaisen pallon pellolla – kun hän pääsee lähemmäksi, hän ei ole uskoa silmiään

Saamme usein lukea tarinoita koirista ja kissoista, jotka on julmasti hylätty ja jätetty heitteille. Toisilla ihmisillä ei näytä olevan mitään tunteita eläinten kärsimyksiä kohtaan. Joskus saamme lukea myös muista, hieman epätavallisemmista eläimistä, jotka on jätetty  heitteille.

Helmikuussa eräs mies törmäsi näkyyn, joka kosketti häntä syvästi. Mies oli kävelyllä lähellä Peterboroughia, itäisessä Englannissa, kun hän kuuli outoa ääntä ja näki keltaisia palleroita liikkumassa niityllä. Kun hän pääsi lähemmäs, hän tajusi keltaisten pallojen olevan pieniä kananpoikia, jotka oli jostain syystä hylätty pellolle.

Niitä löytyi kaikkiaan lähes 1800! Hän otti välittömästi yhteyttä paikalliseen eläinsuojaan ja yritti kerätä kananpoikia turvaan. Valitettavasti osa niistä oli ehtinyt jo kuolla. Pelastusjoukkojen saapuessa paikalle, he tekivät kaikkensa kerätäkseen ne nopeasti pois jäätävältä pellolta. Kukaan ei ollut koskaan nähnyt niin paljoa hylättyjä eläimiä! Kaikkia kananpoikia ei saatu pelastettua, mutta kiitos vapaaehtoisten, valtaosa saatiin turvaan. Ne laitettiin nopeasti laatikoihin, jotta ne saataisiin lämpimiksi.

Tapauksesta käynnistettiin välittömästi eläinsuojelututkinta, jotta saataisiin selville, kuka kyseisen teon takana oli. Onneksi satoja kananpoikia saatiin kuitenkin pelastettua, sillä ne löydettiin melko nopeasti hylkäämisen jälkeen.