lauantai, 17 lokakuu 2020

Miekkavalaat ovat hyökänneet kostoksi veneiden kimppuun Espanjan ja Portugalin rannikolla

Miekkavalaat hyökkäävät veneiden kimppuun Espanjan ja Portugalin rannikolla. Niiden epäillään kostavan veneille niiden saamat, ruuhkaisen reitin liikenteestä ja voimallisesta kalastuksesta aiheutuneet vauriot.

Eräät miekkavalaat ovat ottaneet kohteekseen kalojen tai hylkeiden sijaan veneet. Tutkijat uskovat syynä niiden käytökseen olevan se, että lukuisat miekkavalaat ovat joutuneet suhteellisen ahtaalla merialueella kärsimään veneiden aiheuttamista vaurioista ja metelistä.

Kun korona sitten aiheutti maiden ja liikennöinnin sulkemisen, meriliikenne niiden asuinalueella väheni merkittävästi, samoin kuin liikennöinnin aiheuttama meteli. Kun liikenne sitten alkoi uudelleen, nämä älykkäät nisäkkäät eivät kestäneet sitä kovinkaan hyvin ja stressitason noustessa päättivät kostaa metelin ja vahingon aiheuttajille, veneille, kertoo The Guardian.

Heinäkuun lopun jälkeen on Espanjan pohjoisosissa, Gibraltarin salmessa ja Portugalin rannikolla ilmoitettu tapahtuneen vähintään 33 hyökkäystä, joissa miekkavalaat ovat piirittäneet pieniä aluksia ja tarkoituksellisesti rynnineet päin alusta ja sen köliä ja yrittäneet kaataa sitä. Miekkavalaiden hyökkäykset ovat aiheuttaneet vakavia vahinkoja aluksille, saattaen jotkut niistä jopa tuuliajolle.

Pixabay

Ongelma on jo niin vakava, että viranomaiset varoittavat pieniä aluksia siitä, että niiden ei kannata seilata kyseisillä vesillä.

Victoria Morris joutui heinäkuun lopulla yhden tällaisen hyökkäyksen kohteeksi, kun yhdeksän yksilön miekkavalasryhmä rynni venettä päin niin voimakkaasti, että peräsin hajosi ja moottori sammui.

"Meteli oli todella pelottava. Ne iskivät köliin ja siitä syntyi hirvittävä ääni. Ajattelin niiden onnistuvan kaatamaan veneen," Morris kertoi The Guardianille. "Ja siitä lähti hirvittävän kova ääni kun ne kommunikoivat toistensa kanssa, viheltäen toinen toisilleen. Se oli niin kovaäänistä, että me jouduimme huutamaan kuullaksemme toisemme."

Pixabay

Kun vene viimein hinattiin satamaan, sen peräsimestä puuttui iso pala ja loppuosa oli täynnä hampaiden jälkiä.

On hirvittävää ajatella, että miekkavalaat hyökkäävät veneiden kimppuun. Yhtään kuolemaan johtanutta hyökkäystä ei kuitenkaan ole  kautta aikojen raportoitu. Nämä älykkäät eläimet ovat pakotettuja puolustamaan itseään ja perhettään ja ne ovat ottaneet kovemmat keinot käyttöönsä.

Pariskunta oli koiranpennun kanssa kävelyllä - kesken kävelyyn koira saa yllättävän ystävän

Nainen sitoo koiran auton takapuskuriin ja raahaa sitä useita katuja pitkin

Kulkukissa johdattaa nuoren miehen kahden pentunsa luokse, jotta tämä voisi huolehtia heistä

Koira hylätään useita kertoja koska se on kuuro - sitten se oppii viittomia ja saa viimein pysyvän kodin

Pikkuinen poika saa pienen ankan lemmikikseen - näiden kahden suloinen ystävyys on kestänyt jo vuosia

Odottava koira saa itselleen pienen talon suojaksi - henkilökunta löytää talosta kuitenkin yllätysvieraita

Kalastaja saa tallennettua uskomattoman tilanteen videolle, kun ilves tekee huikean hypyn joen yli

Sarvikuonopienokainen näkee lunta ensimmäistä kertaa - sen reaktio on ihastuttanut ympäri maailman

Ahne pähkinähiiri jää jumiin ruokintatelineeseen herkuteltuaan niin paljon pähkinöillä, ettei mahdu ulos

Herkulllinen resepti syötäviin "lumipalloihin" - hauska joulunajan ohje leviää vauhdilla ympäri maailman

Kolme miestä esiintyy joulukonsertissa - kun irlantilaiset miehet alkavat laulaa, saamme kylmänväreitä

Koululle hylätään koiranpentu laatikossa - pennun mukana on koskettava viesti