lauantai, 17 lokakuu 2020

Miekkavalaat ovat hyökänneet kostoksi veneiden kimppuun Espanjan ja Portugalin rannikolla

Miekkavalaat hyökkäävät veneiden kimppuun Espanjan ja Portugalin rannikolla. Niiden epäillään kostavan veneille niiden saamat, ruuhkaisen reitin liikenteestä ja voimallisesta kalastuksesta aiheutuneet vauriot.

Eräät miekkavalaat ovat ottaneet kohteekseen kalojen tai hylkeiden sijaan veneet. Tutkijat uskovat syynä niiden käytökseen olevan se, että lukuisat miekkavalaat ovat joutuneet suhteellisen ahtaalla merialueella kärsimään veneiden aiheuttamista vaurioista ja metelistä.

Kun korona sitten aiheutti maiden ja liikennöinnin sulkemisen, meriliikenne niiden asuinalueella väheni merkittävästi, samoin kuin liikennöinnin aiheuttama meteli. Kun liikenne sitten alkoi uudelleen, nämä älykkäät nisäkkäät eivät kestäneet sitä kovinkaan hyvin ja stressitason noustessa päättivät kostaa metelin ja vahingon aiheuttajille, veneille, kertoo The Guardian.

Heinäkuun lopun jälkeen on Espanjan pohjoisosissa, Gibraltarin salmessa ja Portugalin rannikolla ilmoitettu tapahtuneen vähintään 33 hyökkäystä, joissa miekkavalaat ovat piirittäneet pieniä aluksia ja tarkoituksellisesti rynnineet päin alusta ja sen köliä ja yrittäneet kaataa sitä. Miekkavalaiden hyökkäykset ovat aiheuttaneet vakavia vahinkoja aluksille, saattaen jotkut niistä jopa tuuliajolle.

Pixabay

Ongelma on jo niin vakava, että viranomaiset varoittavat pieniä aluksia siitä, että niiden ei kannata seilata kyseisillä vesillä.

Victoria Morris joutui heinäkuun lopulla yhden tällaisen hyökkäyksen kohteeksi, kun yhdeksän yksilön miekkavalasryhmä rynni venettä päin niin voimakkaasti, että peräsin hajosi ja moottori sammui.

"Meteli oli todella pelottava. Ne iskivät köliin ja siitä syntyi hirvittävä ääni. Ajattelin niiden onnistuvan kaatamaan veneen," Morris kertoi The Guardianille. "Ja siitä lähti hirvittävän kova ääni kun ne kommunikoivat toistensa kanssa, viheltäen toinen toisilleen. Se oli niin kovaäänistä, että me jouduimme huutamaan kuullaksemme toisemme."

Pixabay

Kun vene viimein hinattiin satamaan, sen peräsimestä puuttui iso pala ja loppuosa oli täynnä hampaiden jälkiä.

On hirvittävää ajatella, että miekkavalaat hyökkäävät veneiden kimppuun. Yhtään kuolemaan johtanutta hyökkäystä ei kuitenkaan ole  kautta aikojen raportoitu. Nämä älykkäät eläimet ovat pakotettuja puolustamaan itseään ja perhettään ja ne ovat ottaneet kovemmat keinot käyttöönsä.

Ohikulkija huomaa pankissa "naamioituneet tunkeilijat" - paikalle hälytetään eläinsuojeluorganisaatio

Tämä erikoinen koira hämmästyttää ihmisiä - karvaton koira näyttää lähestulkoon patsaalta

Kukaan ei halua adoptoida sisäsiittoista koiraa - sitten sen elämään ilmestyy Ernie

Koira on jäänyt autoon odottamaan - koiran kärsivällisyys loppuu odottamiseen ja se tekee jotain huvittavaa

Koira nukkuu sikeästi kun herätyskello alkaa yhtäkkiä soida - koiran reaktio on naurattanut ympäri maailman

Perheen vauva ja koiranpentu alkavat tehdä jotain yllättävää - isä saa kuvattua kaksikon riemastuttavat touhut

Hylätty kissanpentu seuraa naista valloittaen tämän sydämen ja suostuttaen naisen adoptoimaan itsensä

Kulkukissa tulee sairaalaan sairaan pentunsa kanssa - lääkärit päättävät auttaa pentua

Äiti järkyttyy nähdessään poikansa vatsan - suuttuu päiväkodin ikävästä toiminnasta

Pariskunnalla ei ole rahaa, joten he päättävät rakentaa itselleen talon yli 10 000 lasipullosta

Halloween teema sai tanssijat nousemaan haudasta - tuomariston suosikkiesityksen tarjosivat Jare ja Saana

Koiranpentu hylättiin, koska se oli epätäydellinen - hylkääjät eivät välittäneet vaikka se olisi lopetettu