Miehen on vaikea nousta hetkellä, jolla norsu lähestyy. Seuraavaksi tapahtuu jotain verratonta!

Kaikki maailman eläimet ovat aivan mahtavia. Kaikkein pienimmistä yksisoluisista organismeista norsuihin kaikilla eläimillä on oma osuutensa maailmassa. Kaikki eläimet ansaitsevat arvostuksemme, mutta kieltämättä joillakin on vahvemmat siteen ihmiseen kuin toisilla.

Vaikka koiraa pidetäänkin aivan oikeutetusti ihmisen parhaana ystävänä, niin norsutkin sijoittuvat tässä luettelossa melko korkealle. Ne muistuttavat monin tavoin ihmistä siinä, miten ne rakastavat ja huolehtivat toisistaan ja surevat poismennyttä lajitoveriaan. Ne ovat sosiaalisia eläimiä, eivätkä pelkästään kaltaisiaan kohtaan.

Thongsri-norsu on 17 vuotta vanha, ja se elää norsujen turvakodissa Chiang Maissa, Thaimaassa. Thongsri ja sen miespuoliset hoitajat ovat ulkona nauttimassa auringosta, kun eräs työntekijä päättää pilailla kollegansa kustannuksella.

On kerta kaikkiaan mahtavaa, kun jättimäinen norsu rientää heti auttamaan miestä. Tämä todistaa, että norsut pystyvät osoittamaan empatiaa myös ihmisiä kohtaan. Se on aina yhtä hämmästyttävää.