Laita jääpala pihvin päälle grillatessa – näillä vinkeillä grillauksen voi nostaa kokonaan uudelle tasolle

Laita jääpala pihvin päälle grillatessa – näillä vinkeillä grillauksen voi nostaa kokonaan uudelle tasolle

perjantai, 19 toukokuu 2017


Nyt kun kesä toivottavasti alkaa kolkuttelemaan jo ovelle, on aika raahata talven aikana kenties pölyyntyneet grillit tervehtimään alkukesän aurinkoa.

Jokainen varmasti osaa grillata, mutta todelliseksi grillimestariksi nouseminen vaatii sekä kokemusta, että tietoa. Nämä viisi vinkkiä ovat yksinkertaisia, mutta auttavat nostamaan grillauksen seuraavalle tasolle!

Pixabay

Pixabay

1. Jaa lämpötilaa (toimii hyvin esimerkiksi hiiligrillissä)
First We Feast – sivuston mukaan yleisin virhe tavallisella grillaajalla on lihan paistaminen liian pitkään ja liian kuivaksi. Jotta tältä välttyisi, esimerkiksi hiiligrillissä voi kasata hiilet toiseen reunaan, jolloin valmiit lihat voi laittaa toiseen reunaan, jolloin ne eivät kuivu tai jäähdy.

2. Laita kala suolaveteen
Yksi hankalia asioita on kalan grillaaminen siten, että se ei ala hajoamaan palasiksi kypsyttyään. Jos kalan laittaa suolaveteen noin 10 minuutiksi ennen kuin aloittaa grillaamisen, kala pysyy kasassa, kirjoittaa Cool Materials.

3. Esikypsennä
Kun pitää grillijuhlia, on aina vaikeaa ennakoida vieraiden saapumista. Et kuitenkaan haluaisi ruoan jäähtyvän ennen tarjoilua. Cool Material ehdottaakin, että grillaat lihan jo hyvissä ajoin etukäteen, mutta jätät sen hieman raa’aksi ja kun vieraat tulevat ruoan saa nopeasti valmiiksi.

4. Jää (tai voi)
Jos haluat hampurilaispihviesi olevan vieläkin mehevämpiä ja parempia, laita jääpala lihan keskelle. Tällaisen vinkin antoi MasterChef- tuomari Graham Elliot Fox News – uutistoimistolle. Tämä saa pihvin huomattavasti mehevämmäksi, eikä se kuivu.

5. Omenamehu
BBQ- kastikkeen sijaan, kokeile omenamehua saadaksesi lihan mehukkaaksi ja maukkaaksi. Kyllä, luit oikein. First We Feast- sivuston ohjeen mukaan, voit kaataa omenamehua suihkepulloon ja aika ajoin suihkauttaa sitä lihaan grillauksen aikana, parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Pixabay

Pixabay

Näitä vinkkejä emme olleet ennen kuulleetkaan. Kokeilemme niitä varmasti seuraavalla kerralla kun grillaame! Onko sinulla joku takuuvarma grillausvinkki, jonka haluat jakaa kaikille? Kommentoi Facebookissa ja jaa myös ystävillesi nämä vinkit, jotta hekin pääsevät kokeilemaan niitä käytännössä!

Kadulla kulkeva koira huomaa kissanpennun ja hyökkää sen kimppuun – saa huomata, ettei olisi kannattanut

Isä yrittää saada poikaansa irti 2 tunnin ajan – ratkaisu millä poika saatiin irti, on naurettavan helppo

32- vuotias synnytti kuolleen pojan – saa tietää mitä hänen vatsassaan on ollut jo useamman vuoden ajan

Monet ovat yrittäneet, mutta harvat onnistuneet – löydätkö sinä kissan kuvasta 30 sekunnissa

Mies alkaa laulaa suihkussa ollessaan – katso miten mahtavasti koira reagoi omistajansa lauluun

Toimittaja haastattelee kanafarmaria – yhtäkkiä hän hoksaa jotain, joka saa hänet hervottomaan nauruun