perjantai, 8 marraskuu 2019

Lähihoitajalle sanottiin, että hän on vain "takapuolten pesijä" - vastaa napakalla viestillä

Espanjasta kotoisin oleva lähihoitaja kyllästyi siihen, että hänen ammattiaan aliarvostettiin ja sitä kuvattiin sanoilla "takapuolen pesijä", joten hän päätti julkaista nasevan Facebook-julkaisun.

Sara Rodriguez Martinez työskentelee Alcorcón kaupungissa Espanjassa. Hän on äärimmäisen ylpeä ammatistaan, mutta tietää varsin hyvin, että monet katsovat nenänvarttaan pitkin ja kutsuvat hänen tekemäänsä työtään pelkästään "takapuolten pesemiseksi".

Lopulta hän kyllästyi puolustelemaan ammattiaan ja yhdessä kollegansa Rebeca Vicente Carranzan kanssa, he kirjoittivat ajatuksensa Facebookiin.

Näin hänen ylistetyssä kirjoituksessaan sanotaan:

"Takapuolen pyyhkimisen ylpeys.

Kuulin taas tänään siitä, että työni on vain "takapuolten pesemistä" eikä tämä ole ensimmäinen, eikä viimeinen kerta kun sen tulen kuulemaan. Minusta tuntuu kuitenkin siltä, että minun pitää hieman selventää ammattiani ja huutaa maailmalle sitä, kuinka ylpeä siitä olen.

Kyllä hyvät naiset ja herrat: ylpeä pyyhkiessäni takapuolta, leikatessani kynsiä, pestessäni hiuksia, pukemassa, suihkuttaessani, syöttäessäni ja huolehtiessani toisesta ihmisestä: ihmisestä joka ei pysty tekemään sitä itse. Mutta kutsutaan kaikkea sitä vaan "takapuolten pesemiseksi".

Olen todella väsynyt tämän termin negatiiviseen sävyyn ja kun se vielä yhdistetään suoraan ammattiini. On päivän selvää, että tämä työ ei sovi kaikille. Minä esimerkiksi en voisi työskennellä jossain, joka vaatisi minun valehtelevan kuin pankkiiri tai jotain vastaavaa. Ja silti se on arvostettu ammatti kun tarkastellaan sitä minun viimeiseksi sijoittuvan ammattini rinnalla.

Haluan sanoa kaikille Facebook-käyttäjille, että valtaosa teistä ei ole tarvinnut vielä meitä "takapuolten pesijöitä" ja toivon että että koskaan tarvitsekaan.

Mutta jos sellainen aika kuitenkin tulee, minä tai joku minun asiantuntevista ja ammattimaisista kollegoistani auttaa sinua ja yrittää tehdä elämästäsi niin laadukasta kuin mahdollista, hymy huulilla.

Voit itse päättää mikä on tärkeää työ sinun ja minun kaltaisille ihmisille. Jaa tämä teksti tai älä jaa, mutta ole kiltti äläkä käytä termiä "takapuolen pesijä" halveksivasti, sillä joku päivä voin joutua tekemään sitä sinulle - ja usko minua - tulet olemaan kiitollinen siitä.

Sinun, Takapuolen pesijäsi."

Lähihoitajat ansaitsevat paljon enemmän kunnioitusta kuin mitä he saavat ja jos meiltä kysytään, "takapuolen pesijä" on yksi arvokkaimmista ammateista maailmassa!

Mies on menossa töihin ja huomaa yllättäen kissansa tien varressa - kissan reaktio on levinnyt vauhdilla

Nainen käskee koiraa menemään autoon - koiran reaktio on saanut jo miljoonat purskahtamaan nauruun

Nuori nainen on hermostunut, eikä pysty kunnolla puhumaan - saa kaikki hämmästymään alkaessaan laulaa

Naisen ovikello soi ja hänelle tulee kuva soittajasta - järkyttyy nähdessään sinnikkään soittajan

Ohikulkija näkee pyörätuolilla liikkuvan miehen - liikuttuu nähdessään tämän saavan apua yllättävältä taholta

Pikkupoika heittää pallon korkean aidan yli - hetkessä se lentää takaisin yllättävän ystävän toimesta

Mies löytää kissanherkut syötynä ja kysyy syyllistä koirilta - toisen koiran reaktio on saanut ihmiset nauruun

Mies oli kävelyllä juuri trimmatun koiransa kanssa - kuulee ihmisten luulleen, että hän kävelyttää leijonaa

Mies oli onneton painaessaan lähes 220 kiloa - 127 kilon painonpudotuksen jälkeen häntä ei ole tunnistaa

Bulldogin pentu päättää haastaa isoveljensä kiskomiskisaan - seuraa suloisin hetki jota olemme nähneet

Koira on ryövännyt tutin - omistajan yrittäessä ottaa sitä pois, koira reagoi huvittavalla tavalla

Kulkukoira varastaa pitsaa toimiston työntekijöiltä - heidän seuratessaan sitä, selviää koskettava syy