Joulupukin tietävät kaikki. Brother Christmas haastaa ihmiset auttamaan myös muulloin kuin Jouluna!

Kaikki tuntevat Joulupukin, joka pitää päämajaansa Korvatunturilla Rovaniemellä ja jakaa lahjoja kaikille kilteille lapsille (ja aikuisille) jouluaattona. Mutta kuka tuntee Brother Christmasin, jonka pääpaikka onkin toisella laidalla Suomea?

Joulu on vain kerran vuodessa ja silloin Joulupukki jakaa lahjansa ja joulumieltä kaikille. Ilo ja riemu kuuluvat keskeisesti Jouluun ja lahjojen jakamiseen, mutta miksi sen pitäisi jäädä vain siihen?

Brother Christmas, hyväntekijä joka haluaa pysyä tuntemattomana, halusi ilahduttaa ihmisiä myös muina päivinä kuin jouluaattona. Ajatus sai alkunsa siitä, että hän mietti miten voisi auttaa ihmisiä jollakin muulla tavalla kuin antamalla rahaa.

Brother Christmas_1456901710644
Myllypuron leipäjonossa makkaraa paistamassa, lähde: Brother Christmas

Ajatuksesta toimintaan

Brother Christmas, yhden miehen voittoa tavoittelematon hyväntekeväisyysprojekti aloitti virallisesti toimintansa 1. tammikuuta 2016. Tähän mennessä hän on ehtinyt tuottaa iloa jo sadoille ihmisille, monin erilaisin tavoin.

Brother Christmas löytyy Instagramista ja Facebookista, joiden kautta hän myös saa avunpyynnöt. Näiden lukuisien avunpyyntöjen joukosta hän sitten valitsee avunsaajat ja aiheet erilaisiin tempauksiin.

Brother Christmasille voi myös antaa vihjeitä apua tarvitsevista, sillä monet heistä eivät välttämättä ole sosiaalisen median käyttäjiä.

Iloa ja apua Brother Christmasin ansiosta ovat saaneet jo sadat ihmiset ja monet erilaiset ryhmät. Hän on kerännyt erilaisilla tempauksilla esimerkiksi huvipuistorannekkeita tulehduksellisesta suolistosairaudesta kärsiville lapsille, ruokalahjakortteja vähävaraisille perheille, toteuttanut vanhuksille virkistyspäivää hevostallilla, toimittanut ravintoloiden ylijäämäruokia asunnottomille ja niin edelleen – lista alkaa olemaan jo loputon!

Oheisesta videosta pääset näkemään, miten syntymäsokea ja monisairas 2,5- vuotias Kasper saa paljon toivotun Aurinkokeinun lahjaksi Brother Christmasin avulla.

Auttaminen tapahtuu esimerkiksi yhteistyössä erilaisten yritysten kanssa, jotka samalla saavat mahdollisuuden auttaa näkyvämmin kuin pelkästään avustusjärjestöjen kautta.

Seuraava tempaus tapahtuu tänään, kun Brother Christmasin kotona vietetään 2- vuotis syntymäpäiviä ja Brother Christmas hakee kolme senioria vanhainkodilta juhlimaan ja viihtymään heidän kanssaan!

Tarkemmin Brother Christmasin tempauksista pääset lukemaan hänen Facebook- sivuiltaan.

Brother Christmas todistaa sen, että toisen ihmisen auttaminen ei ole rahasta kiinni. Ilon tuottamiseen lähimmäiselle riittää monesti pieni hyvä teko tai asia – kuten vaikka vanhainkodissa olevan vanhuksen luona käyminen.

Jaa tämä artikkeli myös ystävillesi, jotta tämä hieno toiminta saa näkyvyyttä ja voi inspiroida myös muita toimimaan ja auttamaan – mahdollisuuksiensa mukaan!