Jos sinulla on vaikeuksia nukahtamisessa, kannattaa kokeilla tätä 60 sekunnin harjoitusta avuksesi

On todella ärsyttävää yöllä vain maata sängyssä saamatta unen päästä kiinni. Varsinkin silloin, jos sinun pitäisi nousta aamulla aikaisin ylös. Onneksi unen puutteeseen voi löytyä ratkaisu tästä 4-7-8- hengitysharjoituksesta, jonka avulla voit nukahtaa jopa 60 sekunnissa.

Yhä useammalla ihmisellä on vaikeuksia nukahtamisessa ja siihen voi olla monia eri syitä. Asiantuntijoiden mukaan useimmiten syynä voivat olla huonot ruokailutottumukset, stressi tai monilla ihmisillä pelkästään se, että sängyssä ennen nukahtamista vielä katsotaan puhelinta tai jotain muuta mobiililaitetta.

Ratkaisuna ongelmaan on kuitenkin tämä lääkäri Andrew Weillin kehittämä hengitystekniikka, jonka avulla voit nukahtaa jopa 60 sekunnissa. Weill on tutkinut meditointia ja lukuisia hengitystekniikoita ja sitä, kuinka niillä voidaan vaikuttaa esimerkiksi stressiin.

Keskity hengitykseen tässä harjoituksessa, samalla laskien 4, 7 ja 8. Harjoitus saa sinut rentoutumaan samalla kun keuhkosi täyttyvät hapekkaasta ilmasta.

Näin toteutat 4-7-8 tekniikkaa:

  1. Hengitä nopeasti ulos suun kautta, siten että kuuluu suhiseva ääni
  2. Sulje suusi ja vedä henkeä nenän kautta sisään samalla hiljaa laskien neljään.
  3. Pidätä hengitystäsi laskien samalla seitsemään.
  4. Hengitä nopeasti ulos.
  5. Hengitä sisään nenän kautta laskien samalla kahdeksaan.
  6. Pidätä hengitystäsi laskien samalla seitsemään. Hengitä ulos.
  7. Toista kohdat 5 ja 6 kolme kertaa.

Monet eivät välttämättä usko tämän toimivan, mutta kannattaa kokeilla ennen kuin antaa tuomionsa!

Hengitystekniikka auttaa nukahtamisen lisäksi stressiin rentouttaen elimistöä ja näin ollen vähentäen elimistön adrenaliinipitoisuutta ja rauhoittaen sydämen sykettä. Se voi viedä oman aikansa, mutta jos teet sitä säännöllisesti, voit huomata vaikutuksen elimistössäsi.

Oheisessa videossa Weill selittää itse miten hengitystekniikkaa toteutetaan.

Vaikutusten toteamiseen voi kulua useampi ilta, mutta jos vaihtoehtona on kääntyillä ja vääntyillä illalla sängyssä, miksi et kokeilisi tätä yksinkertaista vinkkiä!

Oletko jo kokeillut tätä vinkkiä, auttoiko se sinua? Onko sinulla joku toinen idea unettomuuden selättämiseen? Kommentoi Facebookissa ja jaa tämä vinkki myös ystävillesi!