Ennakkoluuloisille henkilöille tehtiin DNA-testi etnisyyden selvittämiseksi – tulokset järkyttävät heitä

On kovin helppoa tuomita toinen tuntematta tosiasioita. Kun ohitamme jonkun kadulla tai päädymme samaan hissiin, luonteeseemme kuuluu usein tehdä johtopäätöksiä ulkonäön perusteella. Jokainen on tehnyt sitä vaikka yleensä tiedämme, että sitä ei kannattaisi tehdä.

Momondo keräsi yhteen 67 toisilleen tuntematonta ihmistä ja teki heidän kanssaan retken heidän DNA:nsa pohjalta. Tulokset eivät olleet ollenkaan sitä mitä he odottivat..

”On helppoa ajatella, että löytyy enemmän asioita, jotka erottavat meitä, kuin jotka yhdistävät meitä,” Momondo kertoo. ”Mutta todellisuudessa meillä jokaisella on paljon enemmän yhteistä toisten ihmisten ja kansallisuuksien kanssa kuin uskoisikaan.”

Video alkaa sillä, kun testihenkilöiltä kysytään: ”Uskallatko kyseenalaistaa sen kuka todella olet?”. Kaikilla näillä toisilleen vierailla henkilöillä on jotain yhteistä – jokainen on hyvin ylpeä kansallisuudestaan, etnisyydestään ja perinnöstään. Heillä on myös hyvin vahvoja ennakkoluuloja toisia etnisiä ryhmiä vastaan, sillä heidän silmissään he eroavat toisistaan suuresti.

Kaksi viikkoa myöhemmin testihenkilöt kootaan taas yhteen ja DNA tulokset paljastetaan. Silloin he saavat todella suuren yllätyksen. Toiset nauravat epäuskoisina ja toiset järkyttyvät, kun he saavat tietää, että juuri se kansallisuus tai etninen tausta, jota vastaan heillä oli vahvoja negatiivisia tunteita, löyytykin heidän omasta perimästään!

Mutta se mitä tapahtuu seuraavaksi, saa koko huoneellisen ihmisiä vetämään henkeä hämmästyksestä – DNA testien perusteella kaksi huoneessa olevaa henkilöä ovat biologisia serkuksia!

Tämä video toimii haasteena, inspiraationa ja muistutuksena siitä, että meidän tulisi hyväksyä toinen ihminen ihmisenä – riipppumatta tämän etnisestä taustasta, kansallisuudesta tai ihon väristä.

Jaa tämä myös ystävillesi, levittääksesi tärkeää sanomaa!