Äidin sanat tyttärelle hetki ennen autokolaria muuttavat ajotapasi lopullisesti.

Äiti lähtee autolla tyttärensä kanssa asioille. He puhelevat leluista, askareista ja muusta jokapäiväisestä. On aivan tavallinen päivä, mutta silloinhan se aina tapahtuu.

Äiti kuulee merkkiäänen ja vilkaisee vain sekunniksi puhelintaan. Hänen kaikki ystävänsä tykkäävät tyttären kuvasta Facebookissa. Siihen ei tarvita enempää kuin sekunti.

Silmänräpäyksessä äiti ajaa nokkakolarin toisen auton kanssa ja aika pysähtyy. Naapurit ja pihoilla leikkivät lapset katsovat kauhuissaan hirvittävää onnettomuutta, joka juuri on tapahtunut. Tämä on todennäköisesti äidin ja tyttären viimeinen hetki elossa.

Videon viesti on selkeä: se voi odottaa. Kuulitpa miten monta puhelimen piippausta, värähdystä tai viestimerkkiä tahansa, se voi odottaa. Se voi odottaa, kunnes olet perillä ja auto on pysäköity. Silloin et vaaranna omaa tai lähimmäisesi henkeä, koska et ollut valppaana ratissa.

Kaikki voi muuttua sekunnissa ja vain sekunti voi erottaa elämän ja kuoleman. Älä käytä puhelinta ajaessasi. Elämäsi on paljon arvokkaampi kuin pari sanaa ruudulla.

Jaa tämä kavereillesi muistuttaaksesi, kuinka nopeasti kaikki voi käydä ja kuinka vaarallista on käyttää puhelinta ratissa. Mitä useampi näkee videon, sitä enemmän ihmisiä pelastuu.

HUOM. Suosittelemme, että katsot koko videon, mutta tärkein osuus alkaa kohdasta 2:10.