keskiviikko, 14 lokakuu 2020

44 upeaa ja huvittavaa kuvaa kilpailee tänä vuonna vuoden hauskin luontokuva- kilpailussa

Lokakuun 27. päivä päätetään vuoden 2020 hauskimmasta luontokuvasta, kuudennessa järjestettävässä Comedy Wildlife Photography Awards- kilpailussa. Finaaliin on valittu tänä vuonna eri puolilta maailmaa 44 valokuvaajaa, joiden upeat kilpailukuvat valottavat eläinten maailmaa hieman huvittavammasta näkökulmasta.

Saamme miltei päivittäin lukea harvinaisista tai vaarantuneista ja kaltoikohdelluista tai surmatuista eläimistä, monesti karujen valokuvien avulla. Eläintensuojelu on yksi periaatteellisista taisteluista, joka linkittyy suoraan meidän rakkaan planeettamme suojeluun. Monet eivät haluaisi edes nähdä tällaisia masentavia valokuvia.

Eläintensuojelun tärkeyttä ja merkitystä voi kuitenkin tuoda esiin myös positiivisempien kuvien avulla ja tästä syystä brittiläiset Paul Joynson-Hicks ja Tom Sullam päättivät perustaa  Comedy Wildlife Photography Awards- kilpailun vuonna 2015.

Tänä vuonna kilpailua on hieman uudistettu ja nyt finaaliin on valittu kaikkiaan 44 valokuvaajan työt. Tom Sullam kertoi 30millionsdamis.fr- sivuston mukaan: "Kun elämme parhaillaan sosiaalisesti ahdistavassa tilanteessa, tarvitsemme vastapainoksi tällaista kilpailua. Päivittäin tietoomme saatetaan erilaisten kanavien kautta huonoja uutisia. Halusimme taistella eläinten puolesta ottamalla vastakkaisen näkökulman tähän jatkuvaan negatiivisuuteen."

"Hauskat tilannekuvat antavat tilaisuuden nauttia siitä hetkestä ja sen positiivisesta tunnelmasta."

Tänä vuonna komitea valitsi 44 erilaista kuvaa, jotka tulivat eri puolilta maailmaan, mutta joilla on yksi yhteinen asia: Ne saavat katsojan hymyilemään, jopa nauramaan.

Tom Sullam kertoi: "Meitä oli kolme ihmistä, jotka joutuivat valitsemaan finalistit yli 7000 kuvan joukosta. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että ensimmäisessä kilpailussa, vuonna 2015, kilpailuun lähetettiin 1200 kuvaa."

"Se oli hyvin intensiivistä työtä, koska meidän täytyi varmistaa kuvien aitous ja pyytää kuvaajilta edellinen ja seuraava kuva, ja niin edelleen... Kun olimme päässeet 350 kuvaan, me pisteytimme ne, jotta pääsisimme noin 40 finaliin valittavaan kuvaan."

Nämä kuvat ovat suloisia, hauskoja ja koskettavia, mutta ne nostavat keskusteluun myös eläinsuojelu ja ympäristönsuojelu näkökulmat. Jokainen rakastaa jakaa hauskoja eläinkuvia mielummin kuin kuvia kärsivistä eläimistä.

Tom Sullam kertoi 30millionsdamis.fr- sivustolle: "Me olemme syvällä mukana taistelussa luonnon puolesta. Kun joudun näkemään esimerkiksi leijonien kannan romahtaneen muutamassa vuosikymmenessä 500 000 yksilöstä, 30 000 yksilöön, se saa minut surulliseksi. Eräs 11- vuotias kirjoitti meille kysyäkseen, mitä hän voisi tehdä auttaakseen eläimiä. Hän kertoi samalla, että heidän kouluunsa oli mehiläisille laitettu kukkalaatikoita, koska mehiläisten merkitys ympäristön monimuotoisuudelle on niin suuri. Minun mielestäni on todella erityistä saada huomata, kuinka entistä nuoremmat ovat ymmärtäneet ympäristönsuojelun merkityksen."

Muista käydä katsomassa kaikki 44 finaalissa olevaa kuvaa Instagramista tai suoraan Comedy Wildlife Photography Awards- kilpailun kotisivuilta! Voittajakuva selviää 27.10!

'

Pariskunta oli koiranpennun kanssa kävelyllä - kesken kävelyyn koira saa yllättävän ystävän

Nainen sitoo koiran auton takapuskuriin ja raahaa sitä useita katuja pitkin

Kulkukissa johdattaa nuoren miehen kahden pentunsa luokse, jotta tämä voisi huolehtia heistä

Koira hylätään useita kertoja koska se on kuuro - sitten se oppii viittomia ja saa viimein pysyvän kodin

Pikkuinen poika saa pienen ankan lemmikikseen - näiden kahden suloinen ystävyys on kestänyt jo vuosia

Odottava koira saa itselleen pienen talon suojaksi - henkilökunta löytää talosta kuitenkin yllätysvieraita

Kalastaja saa tallennettua uskomattoman tilanteen videolle, kun ilves tekee huikean hypyn joen yli

Sarvikuonopienokainen näkee lunta ensimmäistä kertaa - sen reaktio on ihastuttanut ympäri maailman

Ahne pähkinähiiri jää jumiin ruokintatelineeseen herkuteltuaan niin paljon pähkinöillä, ettei mahdu ulos

Herkulllinen resepti syötäviin "lumipalloihin" - hauska joulunajan ohje leviää vauhdilla ympäri maailman

Kolme miestä esiintyy joulukonsertissa - kun irlantilaiset miehet alkavat laulaa, saamme kylmänväreitä

Koululle hylätään koiranpentu laatikossa - pennun mukana on koskettava viesti