11- vuotias poika kuolee syötyään kakkua – äiti haluaa varoittaa toisia tästä salakavalasta ongelmasta

Kun 11- vuotias Oakley Debs saa viivästyneen allergisen reaktion ja kuolee, haluaa hänen perheensä ja lääkärit varoittaa myös muita.

Merrill Debbs, Oakleyn äiti on vakuuttunut, että hänen poikansa olisi elossa, jos hän olisi tiennyt näistä salakavalista, henkeäuhkaavista reaktioista, jotka ilmaantuvat pidemmän ajan kuluessa.

Oakleyllä oli lievä pähkinäallergia ja hän oli juuri syönyt kakkua. Hän oli nielaissut saksanpähkinän palasen kakussa, sillä oli huomannut sen liian myöhään. Hänelle tuli siitä huuleen pieni rakkula, mutta ei mitään sen ihmeempää. Kotona noin tunnin päästä, hän kuitenkin valitteli äidilleen vatsakipua ja alkoi oksentaa. Samalla hänen hengityksensä alkoi heikentyä ja äiti soitti hälytyskeskukseen.

Kun apu saapui paikalle, poika oli jo ihan sininen kasvoiltaan. Oakley menehtyi sydänpysähdykseen ja hengitysteiden turpoamiseen noin puolitoista tuntia siitä, kun hän oli nauttinut pähkinän.

oakley_a4c3d9d87c128f1111fbcf112c9a998b-today-inline-large
today

Kunnioittaakseen poikansa muistoa, Merrill perusti Red Sneakers säätiön. Nimensä säätiö sai Oakleyn lempiväreistä ja hänen suosikkikengistään. Merrill toivoo säätiön inspiroivan ihmisiä lisäämään tietoisuutta tästä riskistä.

”En olisi koskaan uskonut, että minun kaunis, upea, lahjakas ja höpsö poikani olisi menehtynyt tällä tavalla,” kertoo Merrill Today-uutistoimistolle ja lisää, että hänen mielestään kaikissa kouluissa pitäisi olla epinefriini-kynät ja lisäksi pitäisi kieltää pähkinöiden pitäminen luokkahuoneissa . Myös tietoisuutta viivästyneiden oireiden tunnistamisesta pitäisi lisätä..

Auta häntä lisäämään tietoisuutta tästä riskistä ja jaa tämä artikkeli ystävillesi Oakleyn muistoa kunnioittaaksesi!