sunnuntai, 16 kesäkuu 2019

10 merkkiä jotka kertovat, että sinun tulisi juoda lisää vettä

Vedenjuonti on usein asia, jota ei tietoisesti ajattele kovinkaan usein päivän aikana, vaan se tapahtuu pääosin automaattisesti. Näin ei ole tietenkään kaikkialla maailmassa, sillä joissakin paikoissa puhdas juomavesi ei ole itsestäänselvyys.

Vaikka se onkin meille helposti saatavilla suoraan hanasta, monet juovat liian vähän vettä päivän aikana. Meidän kehomme tarvitsee vettä toimiakseen ja jos emme nauti sitä riittävästi, siitä voi olla välittömiä vaikutuksia. Joitakin merkkejä on syytä pitää silmällä.

Shutterstock

Tässä on kymmenen varoitusmerkkiä, mitä on hyvä pitää silmällä!

1. Virtsan väri
Jos juot riittävästi vettä päivän aikana, virtsa on vaalean keltaista, mutta jos veden saantisi ei ole riittävää, virtsa on usein tummankeltaista, kertoo Health Line.

2. Kuinka usein käyt vessassa? 
Normaali aikuinen käy virtsalla 6-7 kertaa päivän aikana, kertoo Bladder & Bowel- sivusto. Harvempi vierailu puuterihuoneessa voi olla merkki liian vähäisestä vedensaannista.

3. Kuiva iho
Kaikki elimistön solut sisältävät runsaasti vettä. Esimerkiksi ihossa liian vähäinen vedensaanti voi aiheuttaa kuivuutta ja elastisuuden vähenemistä, kirjoittaa UAMS Health. Joten jos haluat turvata raikkaan ja elastisen ihon, varmista että nautit riittävästi vettä.

Shutterstock

4. Nälän tunne
Joskus on helppoa erehtyä pitämään janoa nälän tunteena. Joten jos tunnet itsesi nälkäiseksi vaikka olet hetki sitten syönyt, kokeile juoda lasillinen vettä.

5. Tunnetko olosi väsyneeksi?
Oletko nukkunut hyvin, mutta tunnet silti käsittämätöntä väsymystä? Daily Mail- sivuston mukaan tämä voi olla merkki siitä, että on juonut liian vähän vettä.

6. Päänsärky
Tämä on nestehukan klassinen oire - seuraavan kerran kun tunnet päänsäryn oireiden alkavan, voi olla hvyä särkylääkkeen sijaan kokeilla vesilasillista.

7. Kuiva suu
Tämä oire on selvä. Jos et juo riittävästi vettä, suu tuntuu kuivalta. Tässä kohtaa kannattaa kokeilla juoda yksi tai kaksi vesilasillista, kirjoittaa Web MD.

Shutterstock

8. Pahanhajuinen hengitys
Kuiva suu voi aiheuttaa myös pahanhajuista hengitystä, kirjoittaa Everyday Health. Kuiva suu on todella hyvä kasvualusta erilaisille bakteereille ja nämä voivat aiheuttaa pahanhajuista hengitystä.

9. Huimaus
Kun elimistö ja aivot ovat kuivat, voi alkaa huimata, kirjoittaa Everyday Health. Silloin kannattaa kokeilla vesilasin juomista.

10. Ummetus
Meidän suolistomme tarvitsee vettä toimiakseen kunnolla ja kun elimistö kuivuu, se yrittää korvata puuttuvaa nestettä tärkeissä elimissä eri tavalla. Elimistö siirtää suolistossa olevaa nestettä tärkeämmille elimille ja tämä saa suolentoiminnan hidastumaan, sekä ulosteen kiinteytymään, kirjoittaa Web MD.

Hyvä tapa varmistaa riittävää vedensaantia, on kuljettaa esimerkiksi pientä vesipulloa mukana. Voit myös vaikka asettaa puhelimeen muistutuksen. Jaa tämä artikkeli ystävillesi muistuttaaksesi myös heitä riittävän vedensaannin tärkeydestä!

Koiranpennulle on annettu huumeita, kun se pelastetaan - katso kun se näkee sen pelastaneen poliisin

Omistaja laski koiransa mennä mereen uimaan - kolmen päivän kuluttua, koira joudutaan lopettamaan

Isoäiti järkyttyy koirien rähähtäessä lapsenlapselle - sitten hän kuitenkin huomaa kauhistuttavan syyn niiden käytökselle

Omistaja ja koira eivät olleet tavanneet 9 kuukauteen - koiran reaktio tuo kyyneleet silmiin

Koira on repimässä roskia omistajan yllättäessä sen - syyllisen koiran reaktio on huvittanut miljoonia

Opettaja löytää oppilaan repusta koiran - tytön selitys asiaan on saanut ihmiset purskahtamaan nauruun

Koiranpentua harmittaa, kun sen pedin on vallannut kissa - se ei kuitenkaan halua antaa periksi

Koira on märkä ja viluinen ja yrittää vältellä sadetta - videolle tallentuu ystävällisen sielun teko

Uima-altaaseen päässyt koira ei halua lähteä pois sieltä - koira reagoi omistajan yritykseen huvittavalla tavalla

Leikkauksessa ollut koiranpentu ei lopeta itkemistä - silloin eläinlääkäri tekee jotain koskettavaa

Autoilija huomaa jätesäkin liikkuvan - opettaja pysähtyy ja järkyttyy nähdessään sen sisällön

Kulkukissa ilmestyy miehen ovelle ja haluaa tulla sisään - sillä on varattuna yllätys uudelle isännälleen