sunnuntai, 16 kesäkuu 2019

10 merkkiä jotka kertovat, että sinun tulisi juoda lisää vettä

Vedenjuonti on usein asia, jota ei tietoisesti ajattele kovinkaan usein päivän aikana, vaan se tapahtuu pääosin automaattisesti. Näin ei ole tietenkään kaikkialla maailmassa, sillä joissakin paikoissa puhdas juomavesi ei ole itsestäänselvyys.

Vaikka se onkin meille helposti saatavilla suoraan hanasta, monet juovat liian vähän vettä päivän aikana. Meidän kehomme tarvitsee vettä toimiakseen ja jos emme nauti sitä riittävästi, siitä voi olla välittömiä vaikutuksia. Joitakin merkkejä on syytä pitää silmällä.

Shutterstock

Tässä on kymmenen varoitusmerkkiä, mitä on hyvä pitää silmällä!

1. Virtsan väri
Jos juot riittävästi vettä päivän aikana, virtsa on vaalean keltaista, mutta jos veden saantisi ei ole riittävää, virtsa on usein tummankeltaista, kertoo Health Line.

2. Kuinka usein käyt vessassa? 
Normaali aikuinen käy virtsalla 6-7 kertaa päivän aikana, kertoo Bladder & Bowel- sivusto. Harvempi vierailu puuterihuoneessa voi olla merkki liian vähäisestä vedensaannista.

3. Kuiva iho
Kaikki elimistön solut sisältävät runsaasti vettä. Esimerkiksi ihossa liian vähäinen vedensaanti voi aiheuttaa kuivuutta ja elastisuuden vähenemistä, kirjoittaa UAMS Health. Joten jos haluat turvata raikkaan ja elastisen ihon, varmista että nautit riittävästi vettä.

Shutterstock

4. Nälän tunne
Joskus on helppoa erehtyä pitämään janoa nälän tunteena. Joten jos tunnet itsesi nälkäiseksi vaikka olet hetki sitten syönyt, kokeile juoda lasillinen vettä.

5. Tunnetko olosi väsyneeksi?
Oletko nukkunut hyvin, mutta tunnet silti käsittämätöntä väsymystä? Daily Mail- sivuston mukaan tämä voi olla merkki siitä, että on juonut liian vähän vettä.

6. Päänsärky
Tämä on nestehukan klassinen oire - seuraavan kerran kun tunnet päänsäryn oireiden alkavan, voi olla hvyä särkylääkkeen sijaan kokeilla vesilasillista.

7. Kuiva suu
Tämä oire on selvä. Jos et juo riittävästi vettä, suu tuntuu kuivalta. Tässä kohtaa kannattaa kokeilla juoda yksi tai kaksi vesilasillista, kirjoittaa Web MD.

Shutterstock

8. Pahanhajuinen hengitys
Kuiva suu voi aiheuttaa myös pahanhajuista hengitystä, kirjoittaa Everyday Health. Kuiva suu on todella hyvä kasvualusta erilaisille bakteereille ja nämä voivat aiheuttaa pahanhajuista hengitystä.

9. Huimaus
Kun elimistö ja aivot ovat kuivat, voi alkaa huimata, kirjoittaa Everyday Health. Silloin kannattaa kokeilla vesilasin juomista.

10. Ummetus
Meidän suolistomme tarvitsee vettä toimiakseen kunnolla ja kun elimistö kuivuu, se yrittää korvata puuttuvaa nestettä tärkeissä elimissä eri tavalla. Elimistö siirtää suolistossa olevaa nestettä tärkeämmille elimille ja tämä saa suolentoiminnan hidastumaan, sekä ulosteen kiinteytymään, kirjoittaa Web MD.

Hyvä tapa varmistaa riittävää vedensaantia, on kuljettaa esimerkiksi pientä vesipulloa mukana. Voit myös vaikka asettaa puhelimeen muistutuksen. Jaa tämä artikkeli ystävillesi muistuttaaksesi myös heitä riittävän vedensaannin tärkeydestä!

Koira on yksinään pihassa ja sillä on tylsää - keksii nerokkaan keinon saada leikkikavereita

Tuntematon vierailee naisen veljen haudalla  - 70 vuotta myöhemmin sisar saa tietää totuuden

Pelastetut karitsat eivät suostu syömään ikävöidessään emoaan - katso, kun ne kuulevat tutun äänen

Perheen kissa on keksinyt takuuvarman herätyskeinon - perheen ei tarvitse enää käyttää herätyskelloa

Tytön ja kissan aamurutiini ihastuttaa ympäri maailman - katso mitä tämä suloinen kaksikko tekee aamuisin

Isompi koira näkee painajaisia nukkuessaan - silloin pieni koiranpentu tekee jotain todella suloista

Maaorava on nukkumassa sängyssä - katso mitä tapahtuu kun se herää uniltaan

Jos juot sitruunavettä lasillisen aamuisin, näin tulee tapahtumaan elimistössäsi

Neljä pikkutyttöä lahjoittaa viikkorahansa pelastaakseen vakavasti kaltoinkohdellun ja kärsineen koiran

Koiran omistaja joutui jättämään koiransa kuukausiksi hoitolaan - viimein he tapaavat toisensa uudelleen

"Vaarallinen" koira oli hylätty ja asukkaat pelkäsivät sitä -  katso mitä tapahtuu kun pelastajat lähestyvät

Koira menettää pentunsa tulipalossa ja masentuu - katso mitä tapahtuu, kun koira tapaa orvoksi jääneet pennut